Дянков иска сътрудничество с Виетнам

Дянков иска сътрудничество с Виетнам
Към края на септември България е инвестирала в осем проекта във Виетнам на обща стойност 30 млн.долара. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Засилено сътрудничество между България и Виетнам поиска финансовият министър Симеон Дянков.

По време на среща в Ханой в сряда Дянков и колегата му Вьонг Дин Хюе обсъждаха сближаването на двустранните отношения на България и Виетнам в областта на икономиката и финансите, предаде виетнамската държавна информационна агенция ВИА, цитирана от „Дневник“.

„Виетнам винаги е придавал важно значение на укрепването на приятелството и на всестранното сътрудничество с държавите от Централна и Източна Европа, включително България“, подчертал Хюе.

Той отбелязал, че Виетнам силно желае да установи по-близки отношения с България в областта на икономиката и финансите.

Симеон Дянков от своя страна коментирал, че е очарован от напредъка в развитието на сътрудничеството между двете страни, като е уверил, че България ще създаде необходимите условия за засилване на сътрудничеството с Виетнам в областта на икономиката, търговията и инвестициите.

Към края на септември България е инвестирала в осем проекта във Виетнам на обща стойност 30 млн. долара, съобщи Вьонг Дин Хюе, цитиран от китайската държавна информационна агенция Синхуа и „Дневник“.

В същото време виетнамският финансов министър е подчертал, че това число не отговаря на потенциала, който има сътрудничеството между двете страни.

Виетнам се надява да получи инвестиции от България в сферата на пътното строителство.

Двустранният стокообмен на страните пък е достигнал 70 млн. долара за 2011 г. и 35 млн. долара през първата половина на 2012 г.

#финанси #проекти #инвестиции #сътрудничество #икономика #Виетнам #България #Симеон Дянков #Министър на финансите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници