Емилиян Гебрев: Държавата е атакувана, но не съм Ванга да знам от кого

Емилиян Гебрев: Държавата е атакувана, но не съм Ванга да знам от кого
A A+ A++ A

Абсолютно съм сигурен, че боеприпасите няма как сами да се запалят, но не съм Ванга, за да мога да кажа какво точно се е случило. Това каза в интервю за Нова телевизия собственикът на взривените складове край Карнобат Емилиян Гебрев.

„Има поставени съответните наблюдателни средства – камери и друга техника”, каза в  „Здравей, България” той. По думите му около цялата база има сериозна ограда.

”Има записи, охранителят не е напуснала поста си. След сигнала на системата за движение в периметъра, той е тръгнал да провери какво се случва. И добре, че не е стигнал до мястото преди взрива”, заяви оръжейният бос.

„Дъждът свърши работата на пожарникарите. Започва тежка работа по почистване и унищожаване на невзривилите се боеприпаси. Дай Боже – да започне и някакво разследване, което да не бъде, както в предишния случай – в продължение на 10 години да няма резултат, независимо от чуждата помощ, оказана на нашите разследващи”, добави той.

„Пострадалият е Гебрев, но държавата е атакувана и това много хора не искат да го разберат. Такива неща не бива да се случват. Какво да се прави, в такова време живеем“, заяви бизнесменът. 

„Категорично това, което е във складовете край Карнобат не можеше да послужи за войната в Украйна. Там има боеприпаси за танкове, които преди 30-40 години са снети от употреба в Съветската армия. Има и натовски боеприпаси за лекострелкови оръжия, които въобще не се използват в страната, където се воюва“, каза още той.

#Емилиян Гебрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници