Киев: Не сме престъпна държава, не сме убили Дугина

Киев: Не сме престъпна държава, не сме убили Дугина
стоп кадър/Sputnik.ru
A A+ A++ A

Украйна няма нищо общо с взрива на колата на Дария Дугина, дъщерята на идеолога на "руския свят" Александър Дугин, заяви Михаил Подоляк, съветникът на ръководителя на кабинета на президента.

"Подчертавам, че Украйна, разбира се, няма нищо общо с това, защото ние не сме престъпна държава, каквато е Руската федерация, и още по-малко терористична държава", каза той.

Убийството на Дугина е доказателство за борба за власт и влияние на различни групи в Русия, допълни съветникът, смятан за третият по влияние във властта в Киев.

Според него руските власти ще използват смъртта на дъщерята на философа, наред с други неща, за да увеличат "идеологическия и информационен натиск" върху руското общество с цел повишаване на градуса на омразата към Украйна, както и за радикализиране на вътрешното идеологическо пространство .

Първо ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин обвини в убийството "терористите от украинския режим". Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че тази версия трябва да бъде проверена от компетентните органи и ако се потвърди, тогава "трябва да говорим за политиката на държавен тероризъм, провеждана от киевския режим".

"Гняв, възмездие и заличаване на Украйна"

Водещи руски пропагандисти, по-специално Владимир Соловьов и Маргарита Симонян, реагирайки на смъртта на Дария Дугина, вече поискаха възмездие за Украйна.

Забранената в ЕС телевизия "Царьград", в която през 2016-2017 г. Дугин беше ръководител, премина в антиукраинска истерия. Сергей Григоров, главен редактор информационния портал "Русские, вперёд!", част от групата на "православния олигарх" Константин Малофеев, написа: "Болката ни няма да бъде заменена със страдание, а с гняв и възмездие."

Според Григоров атентатът бил дело на украинските спецслужби по поръчка на Запада и насочен срещу самия Дугин, а дъщеря му загинала във война, "която води срещу нас дяволският глобалистки Запад, сатанинската Украйна", война "за пълното ни унищожаване като руска православна цивилизация".

Григоров призовава Русия и Кремъл "да заличим от реалността Украйна и с парцал да изтрием дори следите от нея". "Украйна трябва да бъде ликвидирана като универсален механизъм за етноцид на руския народ и това няма да бъде краят, но без това условие е невъзможно да съществува Русия. На една земя не можем да съществуваме с Украйна, с това адско зло."

 


 



 


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници