Плевнелиев ще договаря израелски инвестиции с Шимон Перес

Плевнелиев ще договаря израелски инвестиции с Шимон Перес
Плевнелиев и Перес ще обсъдят и сътрудничеството в сферата на сигурността, както и съвместната програма по отбелязването на 70-годишнината от спасяването на българските евреи, която ще се чества през 2013 г. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев е на държавно посещение в Израел, по време на което ще сключи различни инвестиционни споразумения с колегата си Шимон Перес, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Българският държавен глава ще бъде в Йерусалим в понеделник и вторник, а в сряда ще посети и Палестинската автономия.

Привличането на израелски инвестиции в областта на високите технологии у нас, сътрудничеството в туризма и енергетиката са сред акцентите на визитата на Плевнелиев.

По време на срещата президентите ще обсъдят развитието на близкоизточния мирен процес.

Плевнелиев и Перес ще обсъдят и сътрудничеството в сферата на сигурността, както и съвместната програма по отбелязването на 70-годишнината от спасяването на българските евреи, която ще се чества през 2013 г.

България и Израел ще подпишат двустранни документи в областта на земеделието и храните, за взаимна защита и обмен на класифицирана информация, както и Работен план за прилагане на Протокола за сътрудничество между Министерството на труда и социалната политика и Министерството на труда на Палестина.

По-късно президентът Плевнелиев ще се срещне и с председателя на Кнесета Реувен Ривлин, както и с премиера Бенямин Нетаняху.

Той ще посети и мемориалния комплекс „Яд Вашем“, построен в памет на жертвите от Холокоста.

В сряда Плевнелиев ще посети и Палестинската автономия.

#Президент на България #президент на Израел #инвестиции #сигурност #земеделие #храни #Йерусалим #Палестина #Шимон Перес #Росен Плевнелиев #министър-председател на Израел #Бенямин Нетаняху #Кнесет #Реувен Ривлин #евреи #Холокоста

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници