В България влиза фондация за подпомагане на децата в Украйна  

В България влиза фондация за подпомагане на децата в Украйна  
pixabay.com
A A+ A++ A

Международната фондация Stand with Ukraine за подпомагане на майки и деца в Украйна стартира дейността си в България. Нейната цел е да даде шанс на бъдещото поколение украинци да растат здрави, силни и успешни, както и да получат право на щастлив и мирен живот.

Фокусът на фондацията е да помага на най-нуждаещите се и засегнати от войната семейства с деца. Помощта се насочва към лечение и рехабилитация на болни и пострадали от военните действия деца, осигуряване на качествени лекарства и медицинска апаратура, настаняване в лечебни заведения, набавяне на първокласни хранителни продукти и необходими добавки, осигуряване на подходящи условия за деца със специфични нужди и др.

Начело на Надзорния съвет на фондация Stand with Ukraine е д-р Георги Сажинов, който живее в Украйна и се занимава с развитие на проекти за здравословно хранене в училищата. Той има над 30-годишен опит в областта на детското здравословно хранене. В екипа на фондацията влизат експерти в различни сфери като юристката Олга Матвиива, експертът по млечни продукти Вадим Чагарковски и заместник-директорът на колежа Cherwill в Оксфорд Хелън Кларк, която активно работи в Англия за набиране средства. През септември тя ще организира в Оксфорд благотворителен аукцион за подпомагане на фондацията.

Във фондация Stand with Ukraine  се отличава и Наталия Ковалевская, която е менджър портфолио Healthcare във фонда Signet Global. Тя се занимава снабиране на средства и отговаря за координацията с американските партньори на фондацията за подпомагане на Украйна срещу руския агресор.

#За Украйна!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници