Нова акция за контрол на товарните автомобили

Нова акция за контрол на товарните автомобили
ОДМВР - Шумен
A A+ A++ A

"Пътна полиция" и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" започват нова акция за контрол на товарните автомобили. Успоредно с това продължава и операцията срещу агресивните водачи на пътя. 

Масовите проверки на товарни автомобили започват в цялата страна. Това съобщи комисар Боян Драганов началник на Пътна полиция.

"По метода на широкообхватния контрол ще бъдат спирани товарни автомобили и ще бъдат проверявани от наша страна по отношение на редовност на документите на водачите, както и техническа неизправност на превозните средства".

В операцията, освен екипи на МВР, участват и служители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Бойко Рановски - началник на агенцията.

"През последните месеци има усложнена пътно-транспортна обстановка, има голям брой произшествия. Затова всички институции сме се обединили, че контролът е един от методите, по който могат да бъдат ограничени тези пътни произшествия".

Операцията няма да се ограничи само в няколко дни, обясни още комисар Драганов.

"Тази акция в момента започва днес, но няма да приключи с тези два дни".

Продължава и акцията по т.нар. линеен контрол, при който екипи на Пътна полиция вадят от движението агресивни водачи, допълват още от МВР.


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници