Зеленски прочете смъртната присъда на Путин и призова НАТО да отправи изпреварващ удар по Русия

Зеленски прочете смъртната присъда на Путин и призова НАТО да отправи изпреварващ удар по Русия
A A+ A++ A

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прочете смъртната присъда на руския му колега Владимир Путин. Това може да се заключи от интервюто, което той даде за австралийския институт Lowy.

„Путин няма „да успее да спаси живота си“, ако Руската федерация използва ядрено оръжие“, заяви Зеленски.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова още НАТО да нанесе превантивен удар срещу Русия в случай на заплаха от използването на ядрено оръжие.

„Какво трябва да направи НАТО? Елиминирайте възможността Русия да използва ядрено оръжие. Но важното е - пак апелирам към международната общност, както беше и преди 24 февруари - превантивни удари, за да знаят (руснаците) какво ще им се случи, ако бъдат използвани ядрени оръжия. А не обратното - да чакате ядрените удари на Русия, за да можете по-късно да кажете: „А вие направихте така, ето ви сега и от нас!“, каза той.

Украинският президент каза още, че светът никога няма да прости нито на президента на Руската федерация, нито на самата Русия.

Наред с това Зеленски заяви в обръщение към лидерския форум на Европейската политическа общност, който се провежда в чешката столица, че руската агресия срещу страната му трябва да бъде отблъсната, за да „не стигнат руските танкове до Варшава или отново до Прага, също както през 1968-а“.

Зеленски за пореден път призова Западът да изпрати още оръжия и боеприпаси на украинската армия.

#Володимир Зеленски #ЕС и НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници