Още един ден от златната есен (ВИДЕО ПРОГНОЗА)

Още един ден от златната есен (ВИДЕО ПРОГНОЗА)
Pixabay
A A+ A++ A

През деня в събота ще преобладава разкъсана облачност, която до вечерта над югозападни и южни райони ще се вплътнява и ще завали слаб дъжд. Максималните температури слабо ще се понижат и ще бъдат между 18-22°С.

Ще продължи да духа умерен, а северно от планините - и до силен южен вятър.

Времето в София:

През деня ще преобладава разкъсана, но висока облачност, която до вечерта ще се увеличава. Максималните температури ще се понижат и ще са между 20-22°С.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме завишавания на ФПЧ над Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Ямбол, В.Търново, София, Русе, Видин и Монтана. Очакваните стойности на ФПЧ2.5 и ФПЧ10 – ще са между 60-80 мкг/м3.

Времето по Черноморието:

През деня ще преобладава променлива облачност, но валежи не се очакват. Максималните температури на въздуха ще са 18-20°С. Вълнението на морето ще е около 1-2 бала.

Времето в планините:

През деня ще е с разкъсана висока облачност. Следобед тя постепенно ще се увеличава и до вечерта ще започнат слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°.

Времето на Балканите:

През следващите 48 часа синоптичната обстановка на Балканите ще се определя от дълбок средиземноморски циклон, позициониран над Йонийско море. По-значителни валежи, придружени от гръмотевици, очакваме по Адриатическото крайбрежие и над Гърция. Над Динарските планини валежите ще са и от сняг. Очакваме и снежни бури над тези райони.

Над източната половина от полуострова облачността ще е предимно висока и валежи не се очакват.

Източник: MeteoBalkans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници