Украински ракетни удари в окупирания Мелитопол

Украински  ракетни удари в окупирания Мелитопол
A A+ A++ A

Украйна нанесе ракетни удари в окупирания от руските сили град Мелитопол, Запорожка област. Кметът Иван Фьодоров, цитиран от агенция УНИАН, твърди, че са загинали около 200 руски войници.

Според местната промосковска администрация са загинали двама души, а 10 са ранени, съобщи БНР.

Според съобщенията загиналите военни са изгорели при избухнал по време на украинските удари пожар. Местни жители казват, че на място са пристигали линейки от целия град.

По-рано кметът на Мелитопол Иван Фьодоров заяви, че повече от 10 силни експлозии са се чули във временно окупирания от руските сили град. Впоследствие той уточни, че по предварителна информация гори сградата на църква, окупирана от руснаците преди няколко месеца и превърната в тяхно място за събирания.

От руска страна съобщават, че центърът на Донецк отново е подложен на обстрел от реактивни системи за залпов огън "Град". Цел на атаката са станали районите Ворошиловски и Калинински, срещу които са изстреляни 20 ракети. При атаката според агенция "Новости" е бил ранен един цивилен гражданин, разрушена е била сградата на новия планетариум, както и два търговски центъра.

На фона на продължаващите военни действия, президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че има остър недостиг на ток в енергийната система на страната. По тази причина продължава да има планирани прекъсвания на електричеството, добави той и описа ситуацията в Одеска област като много трудна.

Зеленски допълни, че украинските сили са свалили 10 от безпилотните самолети, участвали в атаката през предходното денонощие.

Отстраняването на повредите, нанесени от руски удари срещу енергийната инфраструктура в област Одеса, може да отнеме до три месеца. Това написаха във Фейсбук от местната администрация, цитирани от Ройтерс.


#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници