Гръцки хотелиери на лов за бг персонал за лятото

Гръцки хотелиери на лов за бг персонал за лятото
A A+ A++ A

Гръцки хотелиери тръгнаха на лов за български работници, съобщава Нова тв. Родната работна ръка излиза по-евтино, а в същото време върши достатъчно добре своята работа и това кара бизнеса в Ставрос, Аспровалта и Неа врасна да предлагат заетост още отсега за следващото лято.

Летният туристически сезон в Гърция носи ред изводи, един от които според хотелиерите е че е нужен свеж персонал. Служителите се оказват недостатъчни.

“Българите са огромен процент от нашите клиенти вече от много години насам, и това в крайна сметка са хора, които познаваме. В същото време голям процент от клиентите ни са българи и ако ние имаме български персонал, това ни създава страхотно предимство както в комуникацията, така и във всеки наш опит да предложим по-добро обслужване”, казва още той.

В Гърция един български работник в хотел би получавал средно около 1500 лева. Като възнаграждението е възможно и да е много по-високо.

А къде е гръцкият персонал? Според Стоицас, масово, работещите в сектора, са се преориентирали след пандемията, което е довело до кризата за кадри и неизбежният поглед към българският трудов пазар.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници