Бебето на 2023-а е Йоан от Пловдив, роден в първите секунди на годината

Бебето на 2023-а е Йоан от Пловдив, роден в първите секунди на годината
A A+ A++ A

Лекари от Пловдив изродиха бебе в първите секунди на 2023 г. В новогодишната нощ в УМБАЛ „Свети Георги“ проплака малкият Йоан. Той е с тегло 3400 грама и ръст 51 сантиметра, съобщава бТВ.

„Пациентката беше приета в 22:30 ч. с декларирана родова дейност. Раждането завърши в първите секунди на 2023 г. Всички бяхме изключително щастливи и развълнувани. Смятаме го за добра поличба“, каза д-р Гига Ямакова-Владова от университетска болни „Св. Георги“.

Раждането е било нормално и спонтанно. Минало е леко. Терминът е бил 1-ви януари 2023 г., така че бебето се е родило навреме. Като цяло нощта е била спокойна, но обаче медиците са се сблъскали и с комплициран медицински казус, което е наложило свикването на мултидисциплинарен екип.

Подаръкът за малкият Йоан

„Да си свидетел на започването на човешкия живот е нещо изключително. Давам за пръв път дежурство в новогодишната нощ като специалист по акушерство и гинекология“, признава д-р Ямакова-Владова. Според нея няма спад в раждаемостта.

„Имаме традиция да правим подарък на първото бебе за годината“, каза още д-р Ямакова-Владова. Екипът пожелава както на майка му, така и на самия Йоан да расте здрав и щастлив.

Едно от последните деца на старата година пък е малката Даяна, съобщава Нова телевизия. Тя се е родила в „Майчин дом” в София в 13:20 часа на обяд на 31 декември. Тежи 3250 грама и е висока 50 сантиметра. Даная е подранила с няколко дни, разказа в "Здравей, България" майката Анжела. Това е първо дете за нея, като и двете дами са в добро здраве.

#бебе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници