Кирил Петков с първи коментар на песента "Уморена кака Лена"

Кирил Петков с първи коментар на песента "Уморена кака Лена"
кадър: бТВ
A A+ A++ A

"И последното мъжко нещо, което Слави винаги е твърдял, че има вече го няма, виждам един човек в свободно падане, който свали чрез гласуване на вот на недоверие собствената си партия, човек за който няма смисъл да говорим повече." Така Кирил Петков отговори на въпрос на bTV за песента "Уморена кака Лена".

За Слави Трифонов

"Той се провали като шоумен, като политик, да замахваш към жена – тя е много силна, няма да ѝ повлияе. Здравите сили в обществото са там. Обществото удари шумен шамар обратно към Слави и му каза – ти ставаш една празна опаковка, която ще отиде в кошчето на историята“, допълни Кирил Петков.

По думите му „Продължаваме промяната“ се е обединила зад Лена Бориславова.

Напомняме, че Слави Трифонов написа в профила си във Фейсбук при споделянето на „Песен за Лена“:

„Скъпи шарлатани, не забравяйте, че в живота освен лъжи за "Капитан Андреево" и за мафиоти, има и хумор. Нека се посмеем заедно“.

За мандата

"Благодаря им, че не се направиха, че ги интересува", каза още Кирил Петков, след като парламентът без дебат отхвърли декларацията на ПП, която беше условие за внасяне на правителство с втория мандат.

"Няма как да се съединяваш с хора, които даже не искат да дебатират по основните проблеми. Благодаря им, че не се направиха, че ги интересува. Те просто вчера ни казаха: тези основни приоритети, въобще не искаме да ги дискутираме", коментира Петков.

Той заяви, че така няма как да се изпълни със съдържание надписът на парламента "Съединението прави силата".

"Това трябва да е мотото на 2023 г. на здравите сили, на хората, които разбират какви са приоритетите на България", смята още Кирил Петков.

За БСП

Петков заяви, че не го е яд, че БСП не са го подкрепили, защото това е реалността.

"БСП - уважение към тях, защото те казаха, че няма да ни подкрепят, защото не са съгласни с политиките ни по войната в Украйна", посочи Петков.

За президента

"Нека видим сега президентът на кого ще го даде. Ние сме готови с абсолютно всеки да говорим за политики", добави съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Той смята, че "Продължаваме промяната" са свършили основополагаща работа с декларацията си и подчерта, че не са готови да отстъпят по основни ценности, сред които Изборния кодекс.

"Ние се движим от ценностите, от целите и от приоритетите. Ние не сме готови да правим договорки под масата. Ето я декларацията, ето ги политиките, предложете нещо друго, но това трябва да е темата", смята още Петков.

За Стефан Янев

Той коментира и партията на Стефан Янев, като той обърна внимание, че когато го е уволнил като министър на отбраната не е казвал, че войната в Украйна, е война.

"Ние от разговор не бягаме. От това, което бягаме, е от задкулисни договорки", подчерта още бившия премиер .


#Лена Бориславова #Кирил Петков #Слави Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори