Витанов от БАН пак изби рибата с бисери и словоблудства за войната

Витанов от БАН пак изби рибата с бисери и словоблудства за войната
A A+ A++ A

Мътещият главите на хората със словоблудства и всевъзможни пропагандни тикове професор от БАН Николай Витанов отново заложи на изпитаните бисери и дълги обяснения, за да разкрие своя поглед за политическата ситуация и войната в Украйна:

ЕТО КАКВО НАПИСА ВИТАНОВ ДНЕС:

Кратка информация за войната за 12 януари 2023 г.

ЗАБРАНЕНО ЗА ЧЕТЕНЕ ОТ ЮРДЕЦИ

Тук е място за технически анализи, а не за леене на чувства. Добрият анализ изисква хладнокръвие, а не леене на чувства. Лей си чувствата на собствената стена и помни, че чувствата, дето те напъва да ги лееш са резултат от негативни емоции, родени от гадното усещане на голата пропагандна кука, на която се люлееш. Откачи се от голата кука и веднага ще ти стане по-добре.

Съвсем в началото. Отдавна ви пиша за шараните, мятащи се на голи пропагандни куки. Гледайте сега, как са ги наловили на куката, че Соледар още не е превзет. Гледайте ги как се мятат и какъв юрдешки рев ще се вдигне, за да прикрият шаранското си мятане на голата кука. Нека го напиша пак – като те хванат шарански на голата кука и почнат да те подмятат, отрицателните усещания се превръщан в негативни емоции и по-натам в чувство на омраза и почваш да крякаш точно срещу този, който ти казва: не бъди шаран, не бъди юрдек, откачи се от голата пропагандна кука. Просто наблюдавайте.

Да почваме. Най-напред за българската политика. Ситуацията у нас ви бе предсказана 2 месеца преди последните избори. Свърши втората серия на филма Франкенщайн. Проофесорът хирург не успя, академикът не успя, чакаме най-веселата серия, в която всички вкупом тръгват да правят нещо, което никой не иска да прави. В първата половина на серита ще имаме поливане един друг с гюлово масло, във втората половина ще започне замярането с дисагите. Защо с дисаги ли? Ами те според класиката дисагите вървят с гюловото масло, нали така.

Сега за войната.

Следим бавните процеси и то поред

Процес 1: системите на Украйна и снабдяването украинската армия. Знаем, спрат ли системите, войната свършва за 1 месец. Значи, за Украйна е жизнено важно системите да работят. Това, което се наблюдава е, че старото съветско оръжие от бившите членки на Варшавския договор е на привършване и започва изпразването на натовските складове от старото въоръжение, трупано от времето на студената война. Гръмко се обявяват доставки на танкове Леопард. И колко от тях? Една танкова рота. Аз не бих пратил никакви модерни танкове в Украйна. Арабите, като ги видят как горят в Донбас, ще спрат да ги купуват.

Процес 2: логистиката на руската армия. Боеприпаси има. И тук по складовете има доста стари оръжия за използване. И те трябва да се заменят с нови, тоест се очаква технологически прогрес и при руснаците. Обучението на мобилизираните 30 дивизии завършва. Очаква се уплътняване на фронта и опит за настъпление не само в Донбас. Уплътняването на франта означава тежки загуби за украинската армия, продължаваща да практикува системата Таракан (COIN) без достатъчна въздушна поддръжка за подавяне на руското артилерийско превъзходство. Системата Таракан определено не работи. Значи трябва да се организира масивен юруш. Де да видим.

Процес 3: Численият състав на украинската армия. Мобилизационната машина на Украйна е напрегната до краен предел. Появиха се филмчета как се гонят хора по улиците да им се връчват призавки. Това не е добре. Попълненията не стигат да покрият огромните загуби.

Ще се пробва с „пенсионирави наемници“, но това ще е за кратко. Опасност от брожение в съответните западни държави, когато ковчезите станат прекалено много. Нашият интерес е да не почнат да пристигат и ковчези в България. Там е червената линия.

Ама сега, натовските аналитици не знаят ли, че системата Таракан не работи, та им я препоръчват на украинците. Знаят, разбира се, отлично знаят, те са я правили. Ами като знаят, украинците що я прилагали? Защо питате мен, питайте украинците. Аз отдавна съм ви писал, че тая система, ще им вкара резервите на 2 метра под земята. Ето, гледайте.

Процес 4: Състояние на инфраструктурата. Продължава постепенното разрушаване на украинската критична инфраструктура. Руската не е засегната.

Процес 5: Надпраговият удар. Няма такъв. Руснаците могат да нанесат, но не нанасят, на украинците им се иска да нанесат, но не могат. Руснаците разчита на изтласкване на украинците от Донбас. Смешното е, че ако стане това, ще го отнесе един от най-читавите украински генерали – този, който командва отбраната на Харков. Руснаците разчитат още и на месомалечки по фронтовете. Тази при Бахмут работи добре. Украинските резерви намаляват. Прагът за надпрагов удар пада. Напоследък фон Молтке стана много популярен: унищожи вражеската армия и териториалните придобивки после лесно ще дойдат. Така е

Процес 6: Съществени движения по фронтовете. Налице е съществено пропукванене на украинската отбрана в Соледар. Необходими са спешни действия за запълване на дупката иначе отбранителната линия Бахмут – Северск може да падне. 60 000-та украинска групировка в района явно е недостатъчна. Тук сме на едно мнение с американските източници. Почна се песента, че Бахмут не бил важен. Ами то като правиш юруши, които ти изяждат резервите вследствие приложение на системата Таракан, която е тъпа без въздушна поддръжка, ще дойде време резервите да не ти стигат. Ето времето, дойде. Месомелачка и след месомелачката – червеи. Това е толкоз просто и логично.

Ама Соледар не бил превзет. Тъй, тъй, мятайте се на куката шаранчета. Тия бригади, дето заминаха в Соледар, украинците можеха да ги сложат в двата големи завода в Краматорск и да държат дълга отбраната, щото тия заводи са по-големи от Азовстал в Мариупол. Какво да кажа още по това – пропаганда чок, акъл-йок.

Процес 7: Идеологическата борба. В Русия нещата са доста спокойни, призивите са за по – твърди действия. Путин няма да може а ги игнорира до безкрайност ако няма същетвени победи и придобивки на фронта. От другата страна , украинците са надъхвани, че може да спечелят войната. Големите загуби старателно се крият. Писах ви, че след около 3 месеца размера на загубите няма да може да се крие повече. Така, че, украинската армия каквото смята да прави, да го прави сега. Ето генерал Зима дойде. Земята в Украйна замръзна. Сега ще видим кой е по подготвен за действия в зимни условия. И на кого резервите ги има, а не са смлени вследствие на тъпите юруши и Бахмутската месомелачка. Гледаме. Шаран-юрдеците може да почват да реват срещу Витанов. Предсказано ви е, че основното сражение във воната ще е около Краматорск. Предсказано ви е, че отбранителната линия Бахмут – Северск ще рухне. Десетки хиляди украински войници са в опасност. Хиляди вече заминаха в Соледар.

Процес 8: Пропагандата у нас. Пълна скръб. Украинците контролирали 95% от Соледар? Моля???? хайде стига вече, че станахте за смях. Разправя им Витанов: Украинската пропаганда е аматьорска, народа ни е проруски настроен, по-фина и собствена пропаганда трябва да правите. Узунюрдек Акълйоков отговаря: ти ли ще ми кажеш, бе, аз съм умен и красив, като покажа перца и врътна два пъти юрдешкия задник, народа ще ми ръкопляска. Тъй, тъй, народът се залива от смях. Но когато акълът ви съответства на фамилията ви, тъй ще е .

Добре,списъкът с процеси постепенно ще се попълва.

Желая здраве и успехи и нека вирусът и войната да стоят далеч от вас.

#николай витанов #проф. Николай Витанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници