Песков: Колкото по-скоро Украйна приеме исканията ни, толкова по-скоро може да приключи конфликтът

Песков: Колкото по-скоро Украйна приеме исканията ни, толкова по-скоро може да приключи конфликтът
A A+ A++ A

Кремъл заяви днес, че колкото по-скоро Украйна приеме исканията на Русия, толкова по-скоро може да приключи конфликтът, предаде Ройтерс.

Москва ще постигне целите си "по един или друг начин" и за Киев ще е по-добре да приеме нейната позиция и да седне на масата за преговори, каза Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин.

Русия твърди, че иска да "денацифицира" Украйна и да защити рускоговорящото население в източната част на страната. Киев и Западът отхвърлят тези твърдения и ги определят като безпочвен претекст с цел завземане на територия в колониален стил.

"Колкото по-скоро украинският режим покаже готовността си да приеме руските искания, които ще бъдат постигнати по един или друг начин, толкова по-скоро всичко ще приключи и украинците ще могат да започнат възстановяването си след тази трагедия, която режимът в Киев започна", каза пред репортери Песков.

Украинският президент Володимир Зеленски изготви план за мир в десет точки, който започва с изтеглянето на руските войски от окупираните части на Украйна.
Русия каза, че е отворена за преговори, но не е дала подробности за позицията си или какви са исканията ѝ от Киев, за да приключи враждебните действия.

#Дмитрий Песков #Песков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай