Времето отново се разваля

Времето отново се разваля
MeteoBalkans
A A+ A++ A

През съботния ден от югозапад облачността отново ще се увеличи и на места над Югозападна и Източна България ще превали дъжд. По-значителни ще са валежите над източните райони.

Следобед над източните райони вятърът ще се усили до силен, като поривите му ще надминат 50-60км в час.

Преобладаващите максимални температури ще са в широки граници. По-студено ще е над Западна и Северозападна България – до 7-10°С, по-топло, с южен вятър в Южна и Източна България – до 14-16°С.

Времето в София

През нощта облачността временно ще се разкъса. През съботния ден от югозапад облаците отново ще се увеличат и ще започнат нови валежи от дъжд. Очакваните минимални температури в столицата ще се понижат и ще а между минус 2 °С, а максималните до 6-7°С.

Времето в планините

Ще е предимно облачно с валежи от дъжд, а над 1000-1100 метра - и от сняг. Около обяд по-значителни в Рило-Родопския масив. По проходите ще има условия и за навявания. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 4°.

Времето по Черноморието

Ще се задържи предимно облачно. Следобед ще започнат валежи от дъжд, като те ще са по-значителни през нощта срещу неделя. До обяд югозападният вятър ще се усили. Максималните температури ще са 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Прогноза за фини прахови частици

Не се очакват замърсявания.

Времето на Балканите

През следващите часове синоптичната обстановка на полуострова ще се усложни от преминаващ от югозапад средиземноморски циклон. Очакваме значителни валежи и висок риск от гръмотевични бури над западните и южни райони от полуострова. Проливни дъждове с възможни над Гърция. Значителни валежи от сняг очакваме над Босна и Херцеговина, Хърватска и Сърбия. Температурите на полуострова ще се понижават.

Предупреждение за лошо време

(Не се отнася за България)

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предупреждения за очаквано лошо време, валидни за събота.

Жълт код: Издаваме код за краткотрайни, но интензивни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л/кв.м.

Оранжев код: Валежите на отделни места над посочените райони ще са значителни по количества, предимно в следобедните часове. Над отделни райони на Балканите очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л/кв.м.

Предупреждение за очакван интензивен снеговалеж

Предупреждение за интензивни валежи от сняг. Този код се издава, тъй като за кратко време снежната покривка ще надмине 5-10 см, което ще създаде предпоставки за намалена видимост, заледявания и затруднения в транспорта. Предупреждението е отбелязано на картата с тъмносин цвят.


#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници