„Лъжицата на Купидон” – Кулинарнa работилницa и общоевропейско състезание за хора с увреждания и деца без адекватна родителска грижа

„Лъжицата на Купидон” – Кулинарнa работилницa и общоевропейско състезание за хора с увреждания и деца без адекватна родителска грижа
A A+ A++ A

Хърватската асоциация UNUO най-сърдечно ви кани да присъствате на „Лъжицата на Купидон” – кулинарна работилница и общоевропейско състезание за хора с увреждания и деца без адекватна родителска грижа, което ще се проведе на 25 февруари 2023 г. (събота), от 12:00 до 16:00 ч., на адрес ул. Княз Борис I 146, София.

Проектът „Cupid's Spoon Europe” е разработен от асоциация UNUO от Загреб (Хърватия), която се занимава от 2009 г. с гастрономическо обучение на хора с увреждания и деца без адекватна родителска грижа. Те са разработили иновативна методология за обучение на хора с увреждания. Досега са провели повече от 1000 работилници и са обучили и дали възможност на повече от 200 лица с увреждания. 95% от обучените все още работят на пълен работен ден благодарение на уменията, които са придобили по време на тези обучения.

През следващите шест месеца (от февруари до август) образователният екип на асоциация UNUO ще обиколи всичките 27 столици на страните-членки на ЕС със специално пригоден гастро камион и чрез работилници и състезания ще избере двама от най-добрите кандидати от всяка страна, които ще имат възможността да присъстват на финалното състезание през септември 2023 г. в Загреб, където ще представят своите страни. Първата посетена страна беше Кипър, където асоциацията UNUO проведе работилници и състезание на 11 и 12 февруари. След работилниците и състезанието миналия уикенд в Атина те продължават пътуването си към София.

Проектът е подкрепен от Папския съвет за култура на Ватикана, посолствата на всички държави-членки на ЕС в Загреб (Хърватия) и множество компании, институции и лица от Хърватия.

Всички желаещи могат да се регистрират на посочения линк и да подготвят съставките на своето любимо ястие или коктейл у дома и да ги донесат. На място ще завършат ястието или коктейла в рамките на 10 минути и ще го сервират на журито. Ако участниците се затрудняват при регистрацията, могат да дойдат директно на място и да се присъединят към състезанието.

За регистрация: линк

Инструкции за всички участници: линк

Инструкции за готвене: линк

Инструкции за коктейли: линк

#Кулинарна работилница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници