И консервите ни излизат солено! Вече са 40% по-скъпи
Хранителните стоки у нас продължават да поскъпват, въпреки усилията на държавата да укроти и контролира цените в търговската мрежа. След млечните продукти, рязък скок има и в цените на консервите. Поскъпването при тях е с цели 40%, съобщава Нова.
По данни на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в момента в България се произвеждат около 150 000 тона консерви. Много са факторите, които определят крайната цена. Поскъпването в магазините вече е факт.
Най-голямо е увеличението при лютеницата и киселите краставички. При консервирания боб, киселото зеле и граха скокът е между 50 стотинки и лев. Дори за семействата, които предпочитат от години да си произвеждат консерви в домашни условия, това традиционно начинание вече излиза солено.
Още по темата:
- » "Булгаргаз” иска поскъпване на газа за март
- » Едва 4% от българите не се притесняват от поскъпването на живота
- » ИПИ: В нито един сектор повишението на заплатите не успява да догони поскъпването
Коментирай
Най-четено от
Търговия
Последно от
Търговия