Пикантни темпе шницели - бърза и лесна вегетарианска рецепта
Темпе е ферментирано соево мляко, което е популярно сред вегетарианците и веганите като източник на протеин. То има плътна текстура и ядков вкус. В тази статия ще ви представим бърза и вкусна рецепта с темпе.
Съставки:
250 грама темпе
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици сусамово масло
2 супени лъжици оцет
2 супени лъжици кари
1 чаена лъжичка чесън на прах
1 чаена лъжичка кимион на прах
сол на вкус
черен пипер на вкус
4 супени лъжици чия семена
4 супени лъжици панировка по избор
Начин на приготвяне:
Нарежете темпето на шницели с дебелина около 1 сантиметър.
В купа смесете соевия сос, сусамовото масло, оцета, кърито, чесън на прах, кимион на прах, солта и черния пипер.
Намажете темпе шницелите с получената смес и оставете да постоят за около 15 минути, за да се маринова.
Добавете панировката по избор в купа. Оваляйте темпето в нея.
Загрейте малко олио на средна висока температура в тиган. Гответе шницелите за около 2-3 минути от всяка страна, докато не станат златисти.
Сервирайте темпе шницелите топли като придружите с любимите си гарнитури.
Тези пикантни темпе шницели са бърза и лесна рецепта, която може да бъде приготвена за около 30 минути.
Още по темата:
- » Вегани и вегетарианци - от кога, защо и как?
- » Вегетарианството може да е заложено в ДНК-то ни
- » Веган инфлуенсър почина на 39 заради строгата си диета