Съсирване на кръвта? Избягвайте тези храни и напитки

Съсирване на кръвта? Избягвайте тези храни и напитки
A A+ A++ A

Съсирването на кръвта е проблем, който може да се появи при много хора. Въпреки че причините могат да бъдат различни, има храни и напитки, които могат да допринесат за увеличаване на риска от съсирване на кръвта. В тази статия ще разгледаме някои от тези храни и напитки, които трябва да се избягват, за да се намали риска от съсирване на кръвта.

Алкохолни напитки

Алкохолът може да разшири кръвоносните съдове и да увеличи кръвното налягане, което може да допринесе за съсирване на кръвта. Затова, ако кръвта ви се съсира лесно, е добре да ограничите консумацията на алкохол.

Лук

Лукът е познат със своите антикоагулантни свойства, които могат да помогнат за разреждане на кръвта. Въпреки това, ако имате проблеми със съсирване на кръвта, трябва да избягвате консумацията на големи количества лук.

Лекарства срещу болки

Някои лекарства срещу болки, като аспиринът и ибупрофенът, имат антикоагулантни свойства и могат да увеличат риска от съсирване на кръвта. Ако трябва да приемате такива лекарства, трябва да ги приемате само след консултация с лекар.

Ягоди и други плодове

Ягодите и други плодове са богати на витамин К, който може да помогне за създаване на кръвни съсиреци. Въпреки това, ако имате проблеми със съсирване на кръвта, може да е необходимо да ограничите консумацията на тези храни.

Кафе

Кафето може да допринесе за съсирване на кръвта, тъй като съдържа кафеин, който може да повлияе на кръвното налягане. Ако кръвта ви се съсира лесно, може да бъде полезно да ограничите консумацията на кафе.

Грозде и други храни, богати на резвератрол

Гроздето и други храни, богати на резвератрол, имат антикоагулантни свойства, които могат да помогнат за разреждане на кръвта. Въпреки това, ако имате проблеми със съсирване на кръвта, може да е необходимо да ограничите консумацията на тези храни.

Морски дарове

Като сьомга и сардини, съдържа високи нива на омега-3 мастни киселини, които могат да допринесат за разреждане на кръвта. Въпреки това, ако имате проблеми със съсирване на кръвта, може да е необходимо да ограничите консумацията на синя риба.

Зехтин

Зехтинът съдържа високи нива на мононенаситени мастни киселини, които могат да помогнат за разреждане на кръвта. Въпреки това, трябва да се консумира с умереност, тъй като е богат на мазнини.

Целина

Целината съдържа високи нива на кумарин, което може да помогне за разреждане на кръвта. Въпреки това, ако имате проблеми със съсирване на кръвта, може да е необходимо да ограничите консумацията на целина.

Съсирването на кръвта е проблем, който може да се появи при много хора. Въпреки че има много храни и напитки, които могат да помогнат за разреждане на кръвта, има и такива.

#кръв

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Инбет Казино