Компания съди Microsoft заради интерфейса на Windows 8

Компания съди Microsoft заради интерфейса на Windows 8
A A+ A++ A

Американската компания Surfland от Портланд е завела дело срещу Microsoft с претенции, че интерфейсът на Microsoft нарушава патент на Surfland. Ако видите уеб сайта на Surfland, недвусмислено ще си извадите заключение, че не става дума за компания, която използва патентите си, за да произвежда продукти за крайни клиенти, но въпреки това те остават в правото си да търсят компенсации за нарушени патенти. Патентът на компанията описва система и технология за едновременно представяне на информация от различни източници в таблица, което много напомня на Live Tiles от интерфейса на новата версия на платформата на Microsoft.

Патентът на Surfland използва понятието за tile, която може да бъде икона, зареждаща приложение или да представя съдържание, което се обновява в реално време. От TheNextWeb отбелязват, че Microsoft имат патент за интерфейса на новия Windows 8, но патентът на Surfland e по-стар - от 2004 г. От патентния офис на САЩ дори са цитирали патента на Surfland при проучването за регистрация на патента на Microsoft.

От Surfland претендират, че не само Microsoft нарушава патента им с новия си софтуер, но дори и авторите на приложения за новата платформа на Microsoft. Исканията на Surfland са за финансова компенсация заради нанесените щети.

http://thenextweb.com/microsoft/2012/10/31/microsoft-sued-for-using-live-tiles-in-its-windows-phone-and-windows-8-software/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници