Тошко Йорданов за идеята служебният кабинет да стане редовен: Екзотика!

Тошко Йорданов за идеята служебният кабинет да стане редовен: Екзотика!
A A+ A++ A

Ние от ИТН винаги сме внимавали да не правим прогнози за бъдещето на парламента. Трябва да видим как ще се държат вътре и каква политика ще провеждат останалите политически партии. Вътре не се държат конструктивно. Това заяви Тошко Йорданов от ИТН в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Той посочи, че има два варианта за избор на НС: „Ако има вътрешно мнозинство или първата, спечелила партия, да излъчи председател. Това са негласни правила. ПП предлагат нещо противоконституционно. Конституцията е основният закон и трябва да се мисли. Ние ще спазваме парламентарната етика“, увери депутата.

„Ще постъпваме и гласуваме, така както смятаме за правилно, независимо какво казват останалите. Това е гласуване, за да стартира парламентът. Това се случва за втори път. Три дни се нагледахме на унизителни сцени в НС. Сега сме тръгнали по същия път“, предупреди Йорданов.Той определи като екзотична идеята служебният кабинет да стане редовен. „Това е екзотика. Г-н Борисов често казва такива неща, помните че предлагаше и нова Конституция. Ако ПП и ГЕРБ решат служебният кабинет да стане редовен, това няма да зависи от нас. Ние сме 11 човека. Ключът е в БСП. От нашите гласове не зависи дали ще има правителство или не. Ние ще бъдем коректив. Ние няма да сме златния пръст“, обясни депутатът от ИТН.

„От коалицията с „Продължаваме промяната“ имаме научени уроци, а не огорчение. Ако бяхме започнали да спираме няколко неправилни решения по-рано, щеше да е по-добре за народа“, призна той и даде пример с бюджета и разпределението на парите за пенсионерите и помощите за бизнеса.

„Моделът „ГЕРБ“ си е за изчегъртване, но ни трябват и партньори. Във втория парламент, когато имахме мнозинство, с желанието си да изчегъртаме ГЕРБ, не получихме подкрепа от ДБ, БСП и Мая Манолова. Ние не можем с 65 депутати да изчегъртаме ГЕРБ. Следващият път като управлявахме с ДБ те не нямаха желания да изчегъртат ГЕРБ, те работеха с тях. По министерствата те си работеха с фирми на ГЕРБ, и с хора на ГЕРБ, назначаваха си ги“, посочи той.


#Тошко Йорданов #Тошко Йорданов - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници