Новолуние и слънчево затъмнение в Овен - решаващ момент за настъпването на дългосрочна промяна

Новолуние и слънчево затъмнение в Овен - решаващ момент за настъпването на дългосрочна промяна
A A+ A++ A

На 20 април в 07:12ч се случва поредното новолуние, което е в 29°50' на знак Овен и е последвано от слънчево затъмнение. През това време Луната не се вижда. Затъмненията могат да бъдат частични, хибридни, пълни или пръстеновидни. Това е хибриднослънчево затъмнение и има дълбоко значение в астрологичната сфера. Неговите ефекти могат да се усетят до пет - шест месеца след настъпването на събитието.

Това е добър момент за всякакви промени. Като всяко едно новолуние и това е благоприятно за освобождаване от зависимости, лоши навици и диета за отслабване. Управляващата планета на това Новолуние е Марс в Рак, който отговаря за развитието на силата на волята, оформя смелостта, това е планетата на свободата и независимостта.

Това време също е благоприятно за подхранване на нашия вътрешен огън, защото новолунието се управлява от Овен. Огънят е трансформация, способността да създаваш, инициираш различни действия на всяко ниво и да ги изпълняваш. Този елемент е свързан с интуицията, изразяването и проявлението на това, което е живо вътре в нас. Практиките, подкрепящи елемента огън, са практики на вътрешна топлина - тумо (тибетска йога), йога практика, пиене на топла, преварена вода. Балансираният огън прави действията ни вдъхновени и изпълнени с удовлетворение. Новолунието в Овен благоприятства нашите действия и ни напомня, че огънят е във всеки от нас и ние сами можем да създаваме и да бъдем творци на нови действия.

Особеността на това затъмнение е, че съвпада с началото на ретроградния Меркурий. Слънчевото затъмнение връща стари ситуации, теми и въпроси за размисъл в нова светлина. Дава шанс за решаване на стари проблеми. Но когато решавате стари проблеми, е важно да не създавате нови, тъй като през този период има възможност да вземете грешни решения, които ще се превърнат в проблем за дълго време. Затова не се забърквайте в съмнителни проекти, не рискувайте с финанси. Освен това затъмнението и новолунието ще бъдат в квадратура с Плутон. Това е важен аспект и затъмнението му придава допълнително значение. Всяко ново начало по време на новолунието в Овен със сигурност ще има привкус на Плутон. Само разрушаването на старата система ще ни позволи да възкръснем от пепелта. Изобщо Вселената ще даде голям тласък къмбъдещето.

На психологическо ниво може да се прояви като желание за контрол на събитията в живота, но може да доведе и до силно емоционално напрежение, а понякога и до нужда от власт и контрол над другите. Енергията на тези небесни събития повишава нестабилността, нервността. Възможно е да има внезапни обрати в ситуации, които да объркат плановете, а резултатът от начинанията може да не е според очакванията. Новият лунен цикъл, с който започва това затъмнение, не е подходящото време за нови стартове, а добра възможност да прегледате изминатия път, да поработите върху грешките и да се освободите от това, което отнема време и усилия.

За тези, които са лидери или които се стремят да поемат лидерска роля, това може да бъде важен период, когато техните решения могат да повлияят на събитията в живота на голям брой хора или както в момента се вземат важни политически решения за избор на правителство, това ще засегне целия ни народ. Вероятни са проблеми с/или поради авторитетни фигури, нови протести. Засилена борба за власт. В международен план, това време може да доведе до увеличаване на военните действия, терористични атаки, важно обръщане на обстоятелствата, което ще повлияе на по-нататъшния ход на събитията. Засилена дейност на корумпираните и престъпни структури. С Юпитер в Овен, планетата на експанзията, разширението и изобилието, можем да очакваме да дойдат големи промени и възможности, но и засилване на гореописаното.

Тези, които имат напрегнати аспекти на Слънце-Плутон в наталния си хороскоп, трябва да избягват да участват в масови събития, да бъдат сред стълпотворение. Могат да се появят конфликти с представители на закона или органите на реда. Опасни, тъмни и уединени места и зоните на престъпността трябва да се избягват. Това също е период на повишени нива на злополуки инциденти и наранявания. Трябва да сте много внимателни при шофиране, при работа с техника, с взривоопасни предмети и химически вещества.

Изобщо всички бъдете внимателни към здравето си и се опитайте да избегнете прекомерно натоварване. Поради силната енергия на Затъмнението - някои хора могат да изпитат главоболие или мигрена, умора или общо чувство на летаргия. Други може да се чувстват доста енергизирани и развълнувани, или тревожни. Техниките за медитация и релаксация също могат да бъдат полезни за облекчаване на физическото напрежение или дискомфорт.

Разчистете пространството около вас: почистете дома си, изхвърлете ненужните неща. Извършете опушване с тамян обикновен, от салвия или лавандула. Бъдете спокойни и се старайте да имате само положителни мисли.

#Затъмнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници