Смъртоносно предизвикателство в TikTok отне живота на дете

Смъртоносно предизвикателство в TikTok отне живота на дете
Pixabay
A A+ A++ A

13-годишно момче почина, след като реши да се включи в TikTok предизвикателство, в което се приема лекарството „Бенадрил“.

Джейкъб участвал в предизвикателство, в което участниците приемат медикамента в доза, която е шест пъти по-голяма от препоръчителната доза, за да предизвикат халюцинации.

Бащата на момчето разказа, че синът му предозирал през уикенда, докато бил на гости на приятел. Там получил гърч. Впоследствие Джейкъб бил откаран в болница и поставен на изкуствено дишане, преди лекарите да го обявят за мъртъв няколко дни по-късно, пише Телеграф.

Смъртоносната игра в TikTok за първи път набра популярност през 2020 г., когато тийнейджъри качиха видеа в социалната мрежа как поглъщат лекарството. Това доведе до няколко смъртни случая, като Джейкъб стана поредната жертва.

От TikTok изразиха съболезнования на родителите на момчето и казаха, че „строго забраняват и премахват съдържание, което насърчава опасно поведение. Безопасността на нашите потребители е приоритет. Никога не сме виждали такъв тип съдържание в нашата платформа и блокирахме търсенията преди години".


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници