Обама и Ромни с равни шансове за победа 48 часа преди вота

Обама и Ромни с равни шансове за победа 48 часа преди вота
Разликата в подкрепата за президента на САЩ Барак Обама (вляво) и съперника му от Републиканската партия Мит Ромни (вдясно) е минимална. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Почти равни остават шансовете за победа в президентските избори на двамата кандидати за държавен глава на САЩ 48 часа преди вота.

Разликата в подкрепата за президента на САЩ Барак Обама и съперника му от Републиканската партия Мит Ромни е минимална, гласят публикувани в неделя вечерта резултати от сондажи, цитирани от АФП и БГНЕС.

Според анкета, оповестена от вестник „Уолстрийт джърнъл" и Ен Би Си нюз 48% от избирателите биха гласували за Барак Обама, а 47% - за Мит Ромни.

Това практически означава почти еднакви възможности за победа на всеки от тях, като се има предвид възможната грешка от 2,55%.

„Този сондаж свидетелства за много, много напрегнатата предизборна кампания на двамата," посочва прорепубликанският социолог Бил Макинтърф, който е направил изследване заедно с колегата си с демократични убеждения Питър Харт. Тази анкета е била извършена между 1 и 3 ноември сред 1475 избиратели.

Друга анкета, дело на Института Галъп по поръчка на „Ю Ес Ей тудей" дава еднакви шансове на Обама и Ромни - по 48%.

Според Института „Пю", който е анкетирал избиратели, дали вече своя глас, настоящият президент ще спечели с 48% от бюлетините срещу 45% за републиканския кандидат.

#САЩ #президентски избори #Барак Обама #Мит Ромни #Президент на САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници