Нов ужас в Белград: Тийнейджърка наръга с нож ученик и преподавателка в частно училище

Нов ужас в Белград: Тийнейджърка наръга с нож ученик и преподавателка в частно училище

Pixabay

A A+ A++ A

Тийнейджърка наръга с нож 15-годишен ученик и преподавателка в частно училище в Белград. За това съобщи сръбското радио Б92.

Пострадалата учителка се опитала да я спре, но безуспешно. Извършителката на престъплението е задържана.

В сряда пък стрелбата в основно училище в Белград отне живота на осем ученици и един охранител, съобщи сръбското МВР, цитирано от Танюг.

Шест деца и един учител са ранени и приети в Спешния център в сръбската столица. Оттам по-рано съобщиха, че и учителка е починала в резултат на раните си.

Четиринайсетгодишно момче от училището е открило стрелбата. То е намерено и арестувано в училищния двор.

Началникът на полицията в Белград Веселин Милич съобщи, че ученикът е имал скица на училището и списък на деца, които е искал да убие. На извънредна пресконференция Милич показа плана на ученика преди убийствата, съобщават сръбските медии.

Коста К., който извърши убийствата, сам е направил намерените в раницата му коктейли Молотов. Баща му го е водил на стрелбище, упражнявал се е много и очевидно е бил много умел, след като е улучил охранителя от 14 метра, казва източникът.

Коста е съобщил за извършено срещу него насилие в училище по актьорско майсторство преди две години, когато е бил в пети клас.

"Съученик от групата го ударил и му разцепил устната. Реагираха от центъра за социални грижи, болницата в Тиршова написа доклад и родителите бяха извикани на разговор. Това е единственият случай на насилие, регистриран за Коста К.", съобщава източникът.

В доклада на болницата, в който му е направена психологическа оценка, той е преценен като много умен, възпитан, морално и етично ориентиран и амбициозен, допълва Танюг. Направено е заключението, че е напълно здрав психически.

Проявявал е интерес към астрофизиката, с каквато е искал да се занимава, тренирал е карате и баскетбол.

Източникът на вестниците добавя, че Коста от дълго време е посещавал психолог, предаде БТА.


#двойно убийство #Белград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници