ИТН към Габриел: Приоритетите Ви са прекрасни, може да се разминем в детайлите

ИТН към Габриел: Приоритетите Ви са прекрасни, може да се разминем в детайлите

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер - Мария Габриел, се срещна с представители на "Има такъв народ" в рамките на серията от разговори с парламентарно представените формации. По-рано днес с еврокомисаря се срещнаха и ДПС и БСП. ПП-ДБ не приеха поканата ѝ с аргумента, че двама от лидерите на коалицията - Кирил Петков и Асен Василев, са в чужбина.

От формацията поискаха разговорът да бъде пренасрочен за петък, информира НОВА.

Пред депутатите от ИТН Габриел отново очерта приоритетите, по които ще работи, ако бъде избрана за министър-председател. Те са: създаване на работещо правителство и нормализиране работата на институциите; стабилизиране на публичните финанси и приемане на бюджет за 2023; правосъдна реформа; справяне с инфлацията; приемане на България в еврозоната; преодоляване на двугодишното закъснение по оперативните програми; подобряване на сигурността на българските граждани – преодоляване на битовата престъпност и войната по пътищата; модернизация в сферата на образованието, науката, иновациите, културата, в стратегически сектори, свързани със зеления и цифровия преход, включително дигитализация на публичния сектор; преодоляване на регионалните различия чрез целенасочено действие за стимулиране на умения според нуждите на пазара на труда; опазване и подобряване на здравето с ефективна здравна политика, ефективно участие на България в европейската мисия за борба с рака и плана за действие за борба с рака, справяне с предизвикателствата с превенцията, достъпа на лечение, както и новите технологии и прецизната медицина.

„Всичко, което очертахте, е прекрасно. Възможно е да имаме разминавания в детайлите и затова те трябва да бъдат обсъдени на експертно ниво”, заяви председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

Той подчерта, че партията му подкрепя идеята за искане за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев. И допълни, че освен това държавното обвинение се нуждае от цялостна реформа. Според ИТН били необходими и промени в Конституцията и в Закона за КПКОНПИ. "Няма да позволим Комисията отново да се превърне в "бухалка", заяви Йорданов.


#ИТН #Мария Габриел #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници