Българска фирма ще изгражда ливанска водноелектрическа централа

Българска фирма ще изгражда ливанска водноелектрическа централа
Министър-председателят Бойко Борисов даде съвместна пресконференция с ливанския си колега Наджиб Микати. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Между България и Ливан има много добри отношения и посещението на ливанския премиер е планирано отдавна, заяви премиерът Бойко Борисов.

„Пазарите, които са на изток, са важни за нашата икономика. Всяка инвестиция е изключително важна и на дневен ред", каза министър-председателят на съвместна пресконференция с ливанския си колега Наджиб Микати, предаде Информационна агенция „Фокус".

„Минералните води, които има в България и възможностите да се изнасят, ще са важни в региона. В глобалното затопляне, храната и водата ще са много важни", посочи Борисов.

Той уточни, че българска фирма ще изгражда ливанска водноелектрическа централа и подчерта, че „те имат интерес от зелената енергия, защото водата става все по-ценна суровина".

На въпрос дали поводът на посещението не е атентатът от 19 октомври, където е установено, че експлозивите са произведени в България, българският премиер отговори отрицателно.

Председателят на Министерския съвет на Ливанската република Наджиб Микати е на официално посещение в България по покана на Бойко Борисов. Двамата проведоха среща на „четири очи".

#България #Ливан #Бойко Борисов #премиер #Наджиб Микати #премиер на Ливан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници