Дежа вю! 30 полицаи + инспектори пак нахлуха в Бушидо - вижте какво намериха в дискотеката снощи

Дежа вю! 30 полицаи + инспектори пак нахлуха в Бушидо - вижте какво намериха в дискотеката снощи
A A+ A++ A

Поредната полицейска акция бе проведена снощи в клуб "Бушидо". Униформените са влезли около 1.30 часа и са прекарали около час в дискотеката, проверявайки личните карти на клиентите на заведението. В акцията са участвали представители на Агенция "Митници", НАП , РЗИ и Българската агенция по безопасност на храните.

Според собствениците на клуба, снощи в заведението е имало около 30 полицаи и двама инспектори от Детска педагогическа стая. Те са проверили декларациите на 21 непълнолетни лица, които са били в дискотеката със заварени декларации. Полицаите са прозвънили на място родителите на всички , които са потвърдили, че децата им навън с тяхно разрешение. Повечето от тях са били на абитуриентски на свои приятели, предадоха колегите от trafficnews.

Служители, присъствали на акцията, разказват , че лично директорът на полицията Васил Костадинов е давал указания по телефона на служителите, изпратени за поредна вечер в клуба.

След проверките, служителите на РЗИ, Митницата, БАБХ и НАП са подписали протоколи, че в клуба не са открити никакви нарушения. До този момент, полицията не е предала протокол на управителите на заведението.

Съвместни проверки от екипи на МВР, НАП, БАБХ и РЗИ е имало и в други заведения в страната. Акцията е реализирана под методическото ръководство на сектор „Наркотици“ в главната дирекция, според пресцентъра на МВР. Обхванати са нощни увеселителни заведения на територията на СДВР и областните дирекции в Пловдив, Велико Търново, Благоевград, Бургас, Варна, Стара Загори и Русе. Проверките са били срещу азпространението и употребата на наркотични вещества, райски газ, както и на нерегламентирано присъствие на малолетни и непълнолетни.

Извършен е контрол на общо 36 обекта, установени са четири случая на нерегламентирана употреба на райски газ в заведения във В.Търново, Русе, София и Бургас. За срок от 24 часа е задържан клиент във Велико Търново, у когото са открити наркотични вещества. Устновени са 34 случая на нерегламентирано присъствие в нощните заведения на малолетни и непълнолетни – 8 в Благоевград и 26 в Пловдив. В съобщението на полицията не се посочва в кое заведение от проверените е имало "нерегламентирано присъствие на малолетни и непълнолетни". TrafficNews се обърна с въпрос за уточняваща информация към пресцентъра на ОД МВР- Пловдив.

В ОДМВР-В.Търново, София и Стара Загора са образувани три досъдебни производства, работата по които продължава.

снимка: Бушидо

#Бушидо #полицейска акция #васил костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници