Проблемното забременяване заздравява връзката между мъжа и жената

Проблемното забременяване заздравява връзката между мъжа и жената
A A+ A++ A

Ако вече няколко месеци и дори години с вашия партньор се опитвате да имате дете, но неуспешно, то няма начин вашата връзка да не се е променила.

Опитите за забременяване неизбежно се отразяват на живота на жената, но и на съвместния живот на двойката и взаимоотношенията. Особено когато са продължителни опитите, желанието за дете става най-силното и водещо чувство, единствен смисъл на живота. И именно затова психолозите твърдят, че има два пътя в развитието на връзката между мъжа и жената, когато са налице репродуктивни проблеми – те или се сближават силно, или се разделят.

Докато преди десетилетие е било разпространено схващането, че жената е виновна за липсата на деца и двойките без деца масово са се разделяли, то днес подобен сценарий е по-скоро рядкост. Да благодарим на развитието на медицината!

Недопустимо и непростимо е днес да се търси вината само у жената. Специалистите твърдят, че  в около 40% от случаите проблемът е при жената, при 40% от случаите – при мъжа, а в останалите 20% - и при двамата. Това е основният смисъл, на базата на който днес мъжът и жената не просто „делят“ вината, а вземат равно участие в решаването на проблема. В голям процент от случаите проблемът се решава успешно и след известно време двойката се радва на своето бебе. Но също толкова ценно е изграденото доверие, заздравените взаимна любов и уважение, споделените мъка и радост през изминалия период.

Преминавайки през трудния период (понякога включващ години лечение), двойката намира своя начин да комуникира и да решава заедно проблемите, да взема заедно решенията, което е изключително важно за бъдещото съществуване и развитие на семейството.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино