Политици с емоционални постове по повод 24 май и успеха на Георги Господинов

Политици с емоционални постове по повод 24 май и успеха на Георги Господинов

Фейсбук

A A+ A++ A

Днешният голям български празник и големият успех на Георги Господинов, който в навечерието на 24 май спечели литературната награда "Букър" с романа си "Времеубежище" се превърнаха в повод за редица емоционални постове на българските политици.

„На 24 май - "Букър" за Георги Господинов и „Времеубежище“! Чест и признание за българския език, Георги Господинов и България!“, написа Борисов в социалната мрежа.

Честит празник на българската писменост и култура! 24 май е празникът, който безспорно носи най-много положителни емоции на всички българи. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната-Демократична България“ Кирил Петков.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че " в днешните времена на изпитания и превратности повече от всякога е нужно нашето единство и с нова вяра в силата на духа и в силата на общите усилия да се изправим пред проблемите и да решим кризите, за да съградим желаното настояще и бъдещето, което искаме да завещаем на децата на България."

Има един ден в годината на българите, който стои по-високо от всички останали. Толкова високо, че дори нечистотията и мръсотията на времето, в което живеем, не могат да го изцапат. Това е връх на духовността и чистотата. Връх, защитаван през вековете не само с меч и огън, но и с най-силното оръжие - с ум, със слово, с памет. Връх, който е в сърцето на всеки българин и който трябва да бъде изкачван и опазван всеки ден.

Това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в профила си във Facebook.

Нашата азбука е най-големият ни принос в човешката цивилизация. Това написа лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

#Георги Господинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?