Д-р Николова за апартамента фантом в болница „Лозенец”:Срамно е!

Д-р Николова за апартамента фантом в болница „Лозенец”:Срамно е!

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Доболничната помощ страда заради липса на финанси, а някъде съществува такъв лукс. Срамно е! Как никой не е знаел за този апартамент? Така общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова коментира скандала, който разтърси бившата правителствена болница „Лозенец”. Преди дни екип на NOVA ви показа ексклузивни кадри на жилище фантом, което се намира на територията на здравното заведение. То е обзаведено скъпо и до момента е било под ключ.

„Изключително срамно. Отклоняват се ужасно много пари от Здравната система. Не се знае кой, защо и как е ползвал апартамента. Има една институция в тази държава, която се нарича НАП. Тя може да каже тези средства, които аз съм изразходила имала ли съм ги и откъде”, обясни Николова.

Тя коментира и здравните промени в проекта за национален рамков договор. Личните лекари вече няма да са задължени да обявяват мобилните си номера, а консултациите ще са само в работно време.

„Общо взето до този момент системата третира общопрактикуващите лекари като роби – работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Преди дни ми се случи да ми се обади пациент в 04.00 ч., за да ми каже, че мехлемът, който му е изписан, не му помага. Накрая се оказа, че е объркал номера”, каза Николова.


#Д-р Гергана Николова #Болница Лозенец #таен апартамент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници