Италия плаче, Уругвай е световен шампион по футбол при младежите до 20 г. ВИДЕО

Италия плаче, Уругвай е световен шампион по футбол при младежите до 20 г. ВИДЕО
A A+ A++ A

Италия не успя да вземе световната титла до 20 г., като отстъпи на Уругвай във финала снощи. Мачът в Ла Плата, Аржентина, завърши с победа на урусите 1:0 благодарение на късен гол.

Адзурините достигнаха до първия си финал на Световното първенство за младежи до 20 години в историята, като по пътя си победиха отбори като Бразилия, Англия, Колумбия и Южна Корея. Голмайсторът на турнира Чезаре Касадей отбеляза седем гола в шест мача, подкрепяйки Томазо Балданци и 17-годишния Симоне Пафунди. Представянето на младите италианци бе отлично, но Уругвай се представи отлично и взе титлата.

Урусите стартираха силно с удар на Фабрисио Диас от дистанция. Себастиано Деспланш трябваше да направи сензационно спасяване с една ръка при свободен удар на Андерсън Дуарте с глава от корнер в далечния горен ъгъл. Високата преса на Уругвай продължи да тормози съперника, докато Италия се бореше да задържа топката.

Удар с глава на Алан Матуро мина встрани отклонен от защитник, а пропуски направиха още Гонсалес и Фабрисио Диас. Драмата дойде в 81-ата минута, когато на Матео Прати беше показан директен червен картон за опасна игра. ВАР обаче промени решението на жълт картон. Миг по-късно падна гола. След корнер и няколко рикошета, топката стигна до Лусиано Родригес на далечната греда и той донесе купата на Уругвай.

#Уругвай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници