В болница в Пазарджик приеха натровени деца - пили бензин, мастика и лекарства

В болница в Пазарджик приеха натровени деца - пили бензин, мастика и лекарства

в-к Труд

A A+ A++ A

Само за седмица в пазарджишката многопрофилна болница са постъпили четири деца с натравяния. Състоянието им е било критично, но всички те са стабилизирани, без опасност за живота.

Едно от децата е пило бензин. Фрапиращият случай е на момиченце на 1 година, което гостувало на баба си. У детето е попаднало шише с бензин и то е успяло да изпие няколко глътки. Според лекарите, детето е прието с тежко увреждане, като една от опасността за живота му е била да развие химична пневмония, тъй като бензинът се излъчва през белия дроб. Детето е спасено.

Друго момиченце, малко под три години, е успяло да изпие част от лекарствата на баба си. То е прието в болницата със забавенa сърдечна дейност и хипотония.

Бебе на 25 дни pyk е получило натравяне, след като баба му няколко пъти го е намазала с бебешко олио, в което е имало и разтворена таблетка аспирин. Детето е прието интоксикирано с тежки обриви.

11 годишно момче, също гост на баба си, пък е успяло да изпие неизвестно количество мастика, което е довело до тежко алкохолно натравяне.

От многопрофилната болница предупреждават, че с настъпването на лятната ваканция инцидентите с деца се увеличават. Призивът е за по-голям надзор, а всички лекарства и препарати за растителна защита да се съхраняват на места, които са недостъпни за децата.

#линейка #Пазарджик #отравяне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници