Прогноза от НИМХ за времето в края на работната седмица

Прогноза от НИМХ за времето в края на работната седмица
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Днес преди обяд ще бъде слънчево. След обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Горещо време с максимални температури предимно между 31° и 36°, в София - около 31°, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините ще е предимно слънчево и топло. След обяд над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 17°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево и топло. Сутринта на места ще има мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 23° - 24°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Слънцето в София изгря в 5 ч. и 50 мин. и залязва в 21 ч. и 7 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 16 мин. Луната в София изгрява в 10 ч. и 29 мин. и залязва в 0 ч. и 45 мин. след полунощ Фаза на луната: три дни преди първа четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите