Посланикът на САЩ обеща развитие за визите във втория мандат на Обама

Посланикът на САЩ обеща развитие за визите във втория мандат на Обама
Посланикът на САЩ в София Марси Рийс обеща и в новия мандат на президента Барак Обама да продължи работата по включването на България в програмата за безвизов режим на САЩ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Посланикът на САЩ в София Марси Рийс обеща и в новия мандат на президента Барак Обама да продължи работата по включването на България в програмата за безвизов режим на САЩ.

„Решението за отмяната на визите не е политическо решение, а е свързано с изпълнението на определени изисквания, наложени от Конгреса на САЩ," заяви Марси Рийс на пресконференция в американското посолство, свикана след преизбирането на държавния глава на САЩ.

Посланикът посочи, че взаимоотношенията между България и САЩ се развиват върху стабилно изградени основи, като даде за пример партньорството на двете държави в рамките на НАТО и членството на България в Европейския съюз, с който САЩ поддържат добри отношения.

„Смятам, че това което имаме досега, а именно изключително твърдите основи, върху които градим нашите добри взаимоотношения, ще продължи да бъде в основата на взаимоотношенията между България и САЩ," заяви Марси Рийс.

Тя отбеляза, че е рано да се говори дали може да се очаква скоро посещение на българския президент или премиер в Белия дом, но заяви, че вече са проведени редица срещи на високо равнище между български и американски представители.

Посланик Марси Рийс не е съгласна с твърденията, че външната политика е останала на заден план по време на предизборната надпревара в САЩ, като даде за пример посещението в България на секретаря по вътрешната сигурност Джанет Наполитано и активната работа на държавния секретар Хилари Клинтън в последните месеци.

#Марси Рийс #посланик на САЩ #Барак Обама #Президент на САЩ #Хилари Клинтън #Джанет Наполитано

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници