Йотова: Ако се наложи, България трябва да изтегли българите от Русия

Йотова: Ако се наложи, България трябва да изтегли българите от Русия

ФБ/Илияна Йотова

A A+ A++ A

Ако се наложи, България трябва да изтегли българите от Русия. Това каза Илияна Йотова пред журналисти, след като лидерът на частната армия „Вагнер” Евгений Пригожин обвини Министерството на отбраната, че е обстрелвало негови позиции и е убило 2 000 бойци от групировката. Пригожин заяви, че започва да си отмъщава и призова войниците си за тръгнат към Москва в "Поход за правосъдие".

„За съжаление войната стигна до етап, в който много трудно ще има връщане назад. Продължавам да смятам, че е необходим световен форум, на който да се разгледа конфликтът в Украйна. Надявам се МВнР е в постоянна връзка с нашето дипломатическо представителство в Москва", обясни Йотова. От външното ни министерство съобщиха за БТА, че следят ситуацията в Русия.

Относно политическата обстановка в страната, тя каза следното:

„Ще видим какъв ще бъде отговорът днес на една от партиите в управляващата коалиция. Вчера тези 7 условия ми прозвучаха като 7 ултиматума. Не смятам, че в едно управляващо мнозинство трябва да се действа така. По-скоро трябва да се търси консенсус. Нашата позиция винаги е била за стабилно правителство".

За кандидата ни за български еврокомисар:

„Тази кандидатура ще бъде подложена на много сериозен изпит и дискусия в ЕП. Нека да не си припомняме какво се случи преди години, когато една такава беше отхвърлена”, обясни Йотова.

#ЧВК "Вагнер" #Евгений Пригожин #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници