След пороя в Плевенско: Евакуираха хора и животни, отводняваха сгради и отстраняваха паднали дървета

След пороя в Плевенско: Евакуираха хора и животни, отводняваха сгради и отстраняваха паднали дървета

pixabay

A A+ A++ A

Пожарникари евакуираха хора и животни, отводняваха избени помещения и отстраняваха паднали дървета след пороя на 25 юни, съобщиха от полицията.

През изминалото денонощие над областта падна силен дъжд, който мобилизира екипите на пожарната. Получени са множество сигнали за наводнени обществени и жилищни сгради, завирявания по пътища, паднали дървета на пътните платна.

Около 18:00 часа в жк „Дружба“ служители от регионалната служба в областния град са извадили коте, паднало в шахта. На територията на Червен бряг екипи са участвали в технически помощи при отводняване на дворове и мазета на обитаеми къщи в село Лепица.

В Никополска община екип на пожарната е отстранил паднало дърво от пътното платно на края на село Евлогиево. Около 21:30 часа спасители от пожарната в Левски са евакуирали граждани от наводнени автомобили в село Стежерово.

На четирима е оказана помощ. В землището на Кнежа са разчистени паднали дървета на второстепен път Кнежа-Бяла Слатина и на пътя за село Селановци. Не са допуснати инциденти с пострадали хора, а материалните щети са ограничени до очакваните при такъв вид бедствия.

Към момента обстановката в областта е нормализирана, движението на моторни превозни средства навсякъде е възстановено, няма критични участъци. Аварийни екипи извършват обходи на местата, за да наблюдават състоянието на реките и язовирите в района.

Реките, преминаващи през територията на областтаса в коритата си и имат достатъчно обем за поемане на висока вълна. Не се очаква опасност от наводнения.

#Плевен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници