Марихуана за над 1 млн. лв. откриха митнически служител

Марихуана за над 1 млн. лв. откриха митнически служител

прес

A A+ A++ A

219 кг марихуана задържаха митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница София при проверка на контейнер.

На 29.06.2023 г. митническите служители селектират за проверка контейнер, представен за митническо оформяне в София. Контейнерът пътува от Канада през Гърция до получател – физическо лице, в София. По документи с него се превозват лични вещи и мебели.

При щателната митническа проверка между описаните стоки, в дъното на контейнера, са намерени две кутии, съдържащи 16 сака. В саковете са установени 438 вакуумирани пакета с тревиста маса и съцветия, които при полеви наркотест реагират на марихуана. Общото количество открит наркотик е 219 кг с над 1 млн. лева стойност по цени за нуждите на съдопроизводството.

След оперативно-издирвателни действия е задържан получателят на вещите. Образувано е досъдебно производство по описа на ТД Митница София под ръководството и надзора на Софийската градска прокуратура. По случая на основание чл. 219, ал. 1 от НПК за квалифицирана контрабанда на наркотични вещества към наказателна отговорност е привлечен Я. С., на 43-години, български гражданин. Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3 000 лв. Работата по случая продължава за установяване на всички факти и обстоятелства в съответствие с изискванията на закона за обективно, всестранно и пълно разследване.

#марихуана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници