МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА: Ексклузивно интервю със звездата Пом Клементиеф

МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА: Ексклузивно интервю със звездата Пом Клементиеф

Forum Film

A A+ A++ A

Пом Клементиеф се присъединява към света на „Мисията Невъзможна” като мистериозната Парис. Сътрудничка на Габриел (Есай Моралес), мъж, който споделя опасна история с Итън Хънт (Том Круз), Парис е жена на малко думи и смъртоносни действия. Тя няма да позволи на нищо – и на никого – да застане на пътя й, докато преследва плячката си по целия свят.

Започвайки кариерата си в родната си Франция, Клементиеф става любимка на международната публика с пробивната си роля на Мантис в Марвел поредицата Guardians Of The Galaxy („Пазителите на Галактиката”), роля, която съчетава нейните дарби за комедия и физически екшън. Дългогодишен ученик на множество бойни изкуства, Клементиеф използва всичките си бойни умения в „Мисията невъзможна: Пълна разплата - Част Първа”, като се превръща в един от най-опасните съперници на Хънт досега.

Ти си нова в екипа на „Мисията”. Как би описала преживяването си?
„Цялото изживяване по време на снимките беше невероятно и е вдъхновяващо да работим с продуценти като Том и МакКуори. Визията, която създадоха, е изключително красива и кинематографична, а екшън сцените и локациите са зашеметяващи. Моя мечта беше да бъда част от този франчайз. Преди да бъда избрана във филма, тренирах и учех бойни изкуства. Когато маркирах тренировките в календара си, вместо да пиша „обучение по каскади“ или „клас по бойни изкуства“, понякога вместо това пишех „Мисията Невъзможна“. Правих го за забавление, но и като начин да покажа, визуализирам и манифестирам филми, в които искам да участвам.

Защо от толкова дълго време искаше да участваш в „Мисията Невъзможна“?
„Винаги съм била голяма фенка. Бях доста млада, когато гледах първия филм. Гледах го на стар, черно-бял телевизор. Въпреки, че телевизорът не работеше толкова добре, бях хипнотизирана от екшъна и Итън, който висеше на онази жица. Актьорският състав включваше Жан Рено и Еманюел Беар и това беше първият голям холивудски филм, в който си спомням, че съм гледала френски актьори. Това отвори вратичката в съзнанието ми, че френски актьори могат да участват в големите американски филми и може би, един ден, аз бих могла да участвам във филм като “Мисията Невъзможна”. От известно време искам да участвам в екшън филм. Това е една от причините да се занимавам с бойни изкуства в свободното си време. А филмите от поредицата „Мисията Невъзможна” са невероятни примери за страхотни екшън филми. Плюс това, жените във филма са много силни героини и имат контрол върху собствените си действия. Те са бойци и са равнопоставени – не са просто мацки, които чакат да бъдат спасени.”

Какво можеш да ни кажеш за персонажа ти - Парис? Тя изглежда като една доста смъртоносна мацка...
„Парис работи с героя на Есай Моралес - Габриел. Тя е едно мистериозно, енигматично присъствие с много слоеве на нейната личност. И тя е боец. В тези филми се развиват бойните стилове на всеки герой около способностите на всеки актьор. Тъй като тренирам бойни изкуства от известно време, неща като кикбокс и таекуондо и други дисциплини, измислихме нейния стил, който включваше всичко това. Така че, тя има различни способности да пребие някого.

Как би описала преживяването да работиш с Том Круз?
„Том ме вдъхновява и ме предизвиква всеки ден. Той работи толкова много и е много щедро човешко същество, както на екрана, така и извън него. Въпреки че е звездата във филма, той е винаги готов да сътрудничи и винаги се грижи другите персонажи да получат своя момент и да блеснат.”

Какъв беше процесът на изграждане на персонажа ти във филма „Мисията Невъзможна”?
„За разлика от други филми, героят не започва на страницата. Той се развива. Това може да бъде доста плашещ процес, защото в началото няма нищо на страницата. Създаването на “Парис” беше екипна работа с всички отдели на продукцията. Направихме много тестове с камерите, опитвайки различни варианти на прическа, грим и костюми. Поиграхме си с това как се държах и с физиката на героя. Като актриса, за мен беше завладяващо и не съм сигурна, че някой друг режисьор би могъл да направи това. На моменти беше страшно, но и много освобождаващо.”

Защо МакКуори е толкова добър режисьор за точно тези филми?
„МакКуори е визионер. Има уникално усещане за рамката, композицията и движението. Той работи точно толкова здраво върху диалога, колкото и върху ъгъла и композицията на всеки кадър. Той може да накара своите актьори да предадат емоции, без да говорят, и ни насочва физически по начини, които изглеждат органични. Всеки герой в този филм е специален и той прави всеки силен по свой начин. Научих толкова много, работейки с него.”

Къде търсеше вдъхновение, когато се подготвяше да играеш Парис?
„Когато стана дума за Парис, бях вдъхновена от гледането на животни. Странни животни – праисторически птици, като китоглавата чапла. Гледах видеоклипове с тях, когато трябваше да измисля как тя да се движи. Тъй като, това е толкова физическа роля, тренирах много със Сам Истууд и практикувах пилатес, за да изградя ядрото си, за да предотвратя наранявания. Научих също да се бия с мечове – и ми хареса!“

Какво може да очаква публиката от най-голямата досега „Мисията Невъзможна”?
„Могат да очакват да бъдат удивени! Има толкова много страхотни екшън сцени. Битките са зашеметяващи. Преследването с коли в Рим е невероятно. Тонът на филма е наистина различен. Има нещо мистично и завладяващо в това. Но също така е забавен, трогателен и невероятен екшън филм.“

Коя беше любимата ти сцена за снимане в този филм и защо?
„Във филма има толкова много невероятни сцени, но любимата ми сцена за снимане беше екшън сцената във Венеция. Тренирахме почти година, като хореографирахме сцената. Беше сложно да се стреля поради тясната уличка. Това означаваше, че трябваше да сме креативни с движенията и разположението на камерата. Играхме си с височини, вместо с ширини, за да направим бойната сцена уникална.”

Какво би казала на всички други актьори, които може да се присъединят към франчайза „Мисията Невъзможна” в бъдеще? Какво да очакват?
„Това е едно от най-вълнуващите и уникални преживявания. С водещи фигури като Том и МакКуори, се създава ефектът на доминото, като всички се вдъхновяват и допълват взаимно. И може да се пристрастите към скайдайвинга.

През 2023 година настава време за разплата.

Време за „Мисията невъзможна: Пълна разплата - Част Първа”! В най-новия филм от изключителната поредица, белязала завинаги не само шпионския екшън жанр, но и развлекателното кино като цяло, миналото се завръща и поставя Итън Хън пред дилема със смъртоносни последици – дилема, която отпраща него и екипа му на най-опасната им мисия до момента, а успехът или провалът ѝ ще предреши, кой ще контролира истината и представата за „добро и лошо“ за векове наред. Залогът е самото бъдеще!

Том Круз отново се завръща в една от най-емблематичните си роли – на агент Итън Хънт, а първият впечатляващ трейлър на „Мисията невъзможна: Пълна разплата - Част Първа” само загатва за невероятната динамика, забележителните локации и емблематичните за франчайза експлозивен екшън и изпълнените лично от Круз спиращи дъха каскади, които очакват зрителите в кината през лятото на 2023 г. Трейлърът също така обещава и интересна и напрегната история, в центъра на която е мистерия, дълбоко свързана с миналото на Хънт и предишните му незабравими невъзможни мисии.

Мисията невъзможна е поредица, която е истинска рядкост в Холивуд – всяка следваща част е по-добра и по-успешна от предишните и по всичко изглежда, че Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа няма да е изключение от правилото. Режисьор и сценарист отново е архитектът на предишните два филма Мисията невъзможна: Престъпна нация и Мисията невъзможна: Разпад Кристофър МакКуори, който заедно с Том Круз продължава да залага на аналоговия подход към заснемането и разказването на истории, създадени само и единствено с мисълта за големия екран.

Наред с Том Круз, в актьорския състав на новия филм правят завръщане и ветераните Саймън Пег, Винг Реймс, Ребека Фъргюсън, Ванеса Кърби и Хенри Черсни в ролята на бившия директор на Агенцията за невъзможни мисии Юджийн Китридж. Към тях се присъединяват Хейли Атуел, Шей Уигам, Пом Клементиеф, Ейса Моралес, Роб Дилейни, Кари Елоуис, Индира Варма, Марк Гатис, Чарлс Парнел, Грег Тарзан Дейвис, Фредерик Шмид и др.

Режисьор и сценарист на филма е Кристофър МакКуори (Обичайните заподозрени, Мисията невъзможна: Разпад), по телевизионния сериал, създаден от Брус Гелър. Продуценти са Том Круз и Кристофър МакКуори, а изпълнителни продуценти са Дейвид Елисън, Дейна Голдбърг, Дон Грейнджър и Томи Гормли.

Приемаме Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа от 14 юли 2023 само в кината.


#Пом Клементиеф #Мисията невъзможна #филм #премиера

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници