Дуо врачани заля с киселина пловдивска врачка - останали недоволни от чутото и цената

Дуо врачани заля с киселина пловдивска врачка - останали недоволни от чутото и цената

plovdiv24

A A+ A++ A

Двамата мъже, обвинени, че са залели с киселина врачката от Пловдив - Тони, отиват на съд. Районна прокуратура под тепетата предаде на съд 41-годишния Йордан Цветанов и 50-годишния Веселин Вълчанов за причиняване на телесни повреди на жената.

Мъжете са обвинени, че в съучастие са нападнали Тони на 16 март 2023 година. Жената бе залята със сярна киселина в дома си в комплекс в ЖР "Тракия", а сочен за фактическия изпълнител на престъплението е Йордан Цветанов, а негов помагач е бил Веселин Вълчанов.

След нападението, 53-годишната жена е получила обезобразяване на лицето – увреждания в областта на лицето, шията и гръдния кош, както и обезобразяване на други части от тялото – в областта на корема, долните и горни крайници. Нараняванията са получени вследствие на местното /локално/ действие на вещество с корозивно действие /корозивна отрова/ и деянието е извършено по начин, особено мъчителен за пострадалата.

Вълчанов е предаден на съд за това, че като помагач, умишлено е улеснил извършването на престъплението, чрез отстраняване на спънки и набавяне на средства, в съучастие с Цветанов като извършител, да причини на гледачката горепосочените увреждания.

В хода на разследването e установено, че пострадалата се занимавала с гледане на кафе и карти и живеела на квартира в апартамент в ж. р. „Тракия“ . Тя имала здравословни проблеми и била трудноподвижна. За нея се грижели асистенти.

Тя не дължала на никого пари и не била получавала заплахи във връзка с извършваната гадателска дейност, с изключение на един случай, при който Веселин Вълчанов я посетил през есента на 2022 г. Той й заявил, че „ще я потроши“, тъй като била в комбина с някакъв ходжа и вземала много пари. Впоследствие Вълчанов посетил пострадалата още няколко пъти.

Двамата обвиняеми живеели във Враца, в един и същи квартал. Те се познавали от около 6-7 години. През месец март 2023 г. двамата взели общо решение да отидат до Пловдив и да залеят със сярна киселина гадателката. Мотивът за това тяхно решение бил неудовлетвореност във връзка с извършваната от пострадалата дейност срещу заплащане по гадаене на кафе и карти. Двамата направили уговорка помежду си и за разпределение на техните роли – Цветанов да залее Тони със сярна киселина, като дейността му да бъде подпомогната и умишлено улеснена от Вълчанов, чрез отстраняване на спънки и набавянето на средства.

В изпълнение на взетото решение, на 14 март, двамата се придвижили от Враца до Пловдив с лекия автомобил на Вълчанов. Паркирали близо до жилището на пострадалата жена. Вълчанов застанал в близост до сградата и наблюдавал за лица, които биха попречили на извършителя или биха разкрили извършването на деянието. Цветков се качил в апартамента на Тони и лиснал към нея сярна киселина. Киселината попаднала в областта на лицето, шията, гръдния кош, корема, горните и долните крайници на жената. След това Цветков напуснал апартамента, отишъл до паркирания автомобил на Вълчанов и двамата се прибрали в Враца.

Обвиняемите са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Районен съд - Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

#киселина #сярна киселина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници