Корнелия Нинова за предложението за "Росенец": Имаме двоен аршин

Корнелия Нинова за предложението за "Росенец": Имаме двоен аршин

БСП

A A+ A++ A

"Ние доказахме, че държавната собственост може да се управлява добре и от нея да се печели – и България, и хората. В Конституцията изрично е записано, че такива обекти – води, гори, плажна ивица и т.н. са изключителна държавна собственост. Така че изхождайки от конкретния случай, казваме принципно, че ние сме за това такива обекти да бъдат държавна собственост. Но какво забелязваме тук – че се проявява двоен аршин. Прави се предложение за една определена концесия на "Росенец", но в същото време се подготвя концесия на летище Пловдив, подготвя се удължаване на други концесии по морето. Това е безпринципно и е решение за един казус, вероятно по някакви причини, които още не знаем". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред медии в парламента.

Нинова посочи още, че социалистите искат решението да бъде принципно: "Ние искаме да бъде принципно решението и да има мнозинство, което да каже, че държавните богатства са държавна собственост, ще се експлоатират от държавата и от тях ще печели народът".

По отношение на предложението за прекратяване на концесията на пристанище "Росенец" тя коментира: "Много е важно, ако го направят, дали държавата е готова да поеме всички функции веднага, така че да няма проблеми. Това ще доведе ли до някакви санкции при развалянето на договора и най-вече как ще се отрази на цената за хората и за икономиката".

# Корнелия Нинова #„Росенец“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници