Страшна драма в Поморие: Престъпник отвлече момиченце на семейство от София

Страшна драма в Поморие: Престъпник отвлече момиченце на семейство от София

ФБ/ОД МВР - Бургас

A A+ A++ A

50-годишен криминално проявен мъж от Стара Загора изправи на нокти РУ-Поморие за няколко часа вчера, след което през цялата нощ – до 7,30 ч. тази сутрин полицията у нас го издирваше заради отвличането на 14-годишно момиче.

Цяло Поморие снощи не е мигнало, защото внучката на едно от най-почтените семейства, която им дошла на гости от София не се е прибрала на свечеряване. Сигналът за изчезналото дете е подаден от баба му и дядо му, при които то било оставено от родителите си преди няколко дни. Историята е потресаваща, но липсва в официалните сводки на МВР, за да не се всява тревога в разгара на сезона.

Вчера преди обед мъж и жена на средна възраст, които били отседнали в съседство от къщата на бабата и дядото, поканили момичето да дойде с тях на водна пързалка.

Информацията е, че двойката се е представила като семейна, имали хотелска стая наблизо. Представили са се като софиянци.

„Изглеждаха много добре, разговаряха с нас, те предложиха да вземат внучката ми на плажа, за да я наглеждат. Минаха повече от 5 часа и когато тя не се прибра, аз идвам при вас, за да споделя тревогата си, моля ви да започнем да я търсим“. Това били думите на бабата от късния следобед вчера пред дежурните полицаи в Поморие.

Почти веднага след това те са открили партньорката на "столичния турист", която им споделила – разочаровано, че всъщност не била негова съпруга, а приятелка.

Двамата пристигнали заедно на почивка в Поморие, знаела от него, че е от София, казала двете му имена и марката на автомобила. Нищо съществено всъщност не знаела за него, освен че бил на 50 години. Тя е 60-годишна. Запознали се неотдавна и негово било предложението да отскочат с личния му автомобил до морето. Жената звучала искрено - тя разказала още, че е влюбена в него и че му вярвала, пише "Флагман".

В процеса на разследването се установява, че става дума за сериозен престъпник от Стара Загора, който гастролира из цялата страна и успява да заблуди наивни жени. По аналогичен начин той е успял да въведе в заблуждение и бабата на 14-годишното момиче, представяйки се за солиден и отговорен мъж.

Проблемът бил, че вчера, след като отишли и тримата на водната пързалка на плажа и постоели около час-час и половина, от 50-годишния любовник и детето вече нямало следа. Изоставената възрастна дама ги търсела и на мобилния му телефон, който бил изключен. Липсвала и леката му кола.

Издирването е приключило тази сутрин, когато престъпникът-омайник е бил задържан с момичето в Стара Загора. Няма данни то да е било насилвано, било е спокойно и е заявило, че напълно доброволно и с желание тръгнало на пътешествие с човека, който е по-голям от собствения й баща.

Историята има хепи енд, но можеше да свърши и трагично, ако органите на МВР не бяха действали оперативно и изключително професионално. Установено е, че мошеникът имал навика освен да краде, още и да се възползва от наивни жени, за които предполага, че имат финансови възможности.


#Поморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници