Апетитните морски общини: Несебър на балотаж, Поморие, Царево, Созопол и Приморско си имат кмет

Апетитните морски общини: Несебър на балотаж, Поморие, Царево, Созопол и Приморско си имат кмет
A A+ A++ A

При 100 процента преброени протоколи в Царево, общината, която много тежко пострада от наводненията в края на лятото, е избран от първи тур кандидатът на ГЕРБ Марин Димов с 66,83%. Дългогодишният и повече от спорен кмет на общината, отново от ГЕРБ, Георги Лапчев не беше издигнат за нов мандат и се предпочете да бъде сменена личността, но запазен духът.

При 97,56% обработени протоколи в Поморие с голяма сигурност може да се каже, че също няма да има балотаж - избран е Иван Алексиев от ГЕРБ с 50,06 на сто.

При 100 процента на първи тур и Приморско има кмет от ГЕРБ, който на ръба минава 50-процентната бариера - Иван Гайков взема 50, 03%.

При 89,09% от преброените протоколи в Созопол данните сочат победа на досегашния кмет - Тихомир Янакиев,„БСП за България“ (КП „БСП за България", ПП „МИР”, ПП „Български гласъ”) с 57, 62% от гласовете.

При обработени 88, 66% от протоколите в Несебър, който е известен със самобитната си политическа среда и традиционните партии не са сериозно представени, кметът Николай Димитров с 40, 40 на сто е на балотаж с Иван Дашев от "Български съюз за директна демокрация" (20,31 на сто). На предните местни избори Димитров беше арестуван.

#Несебър #Община Несебър #Созопол #Поморие #Община Царево #Царево #кмет на Царево #Приморско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници