Бойко Борисов насоли обилно Румен Радев

Бойко Борисов насоли обилно Румен Радев
A A+ A++ A

"Винаги съм твърдял, че ролята на президента в България като институция е обединяваща. Той вече трудно прикрива разочарованието си, че има редовно правителство. Някак си му хареса две години и половина еднолично да управлява."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

„Знаем, че правителството не е идеално. Знаем какви щети нанася това управление на всяка една от партиите. Затова дори механизъм или коалиционно споразумение не можем да подпишем. Но е безспорен факт, че обществото се успокоява, че във външнополитически план работим много добре“, добави той.

Борисов коментира темата с пристанище "Росенец", като заяви, че "решението е взето" и сега е ред на експертите, министъра и народните представители да го реализират "разумно, спазвайки закона".

Лидерът на ГЕРБ допълни, че управляващите възнамеряват до Нова година конституционната реформа да е факт - дотогава да са избрани висшите съдебни съвети в различните колегии, нов избор на главен прокурор.

"Хората са търпеливи, по-добро от това не може да се сътвори. Много хора говорят, но да си представим обратния вариант - "Възраждане" първа политическа сила и веднага ще изпадне в изолация", коментира още Борисов.

"Вчера разбрах за назначението на Ивайло Шотев за заместник министър на икономиката. Баща му ми е приятел, но беше шеф на ДКМС в МВР, когато аз работих в пожарната. Баща му беше шеф на Комсомола в МВР – най-висшите етажи на Държавна сигурност. Прави впечатление, че има реставрация на децата на членове на комунистическата партия", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Що се отнася до задържания за заплахата срещу министър Тагарев, той заяви, че му се вижда доста преувеличено, доста крайно и е "пренатягане". Службите трябва да проверят това, каза още лидерът на ГЕРБ.

По повод концесията на "Лукойл" коментира, че решението вече е взето, а сега експертите, министърът на енергетиката и депутатите специалисти по тази тема да прекратят концесията, спазвайки закона.

"Голямо мъжество проявиха и Кирил Петков и Христо Иванов - да рискуваме партиите си, за да има редовен кабинет", заяви още Борисов.

#Бойко Борисов # Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници