Кошмар! Мутри се заканват да убият приятелка на обезобразената Дебора

Кошмар! Мутри се заканват да убият приятелка на обезобразената Дебора
A A+ A++ A

Моника Маринова, която първа сигнализира за това, че приятелката й Дебора е била рязана 400 пъти с макетно ножче, получава заплахи за убийство. Пред Нова телевизия момичето сподели, че се страхува и не излиза сама от дома си.

Хиляди се включиха в протести в подкрепа на 18-годишното момиче, нарязано с макетно ножче, но мутри продължават да сипят заплахи. Оказва се, че те са отправени от профил в социалната мрежа, който бил хакнат.

„Вчера видях море от хора. Много плакахме, защото имахме нужда да знаем, че не сме сами. Борбата е много трудно и осъзнаваме, че тепърва ще става по-трудна”, сподели Моника. По думите ѝ лицето, което я е заплашвало, вече е пуснато на свобода.

„До вчерашна дата все още нямаше информация кой ме е заплашил, защото този човек обяснява как профилът му в социалната мрежа е бил хакнат. Това е дори още по-плашещо, защото не знам дори от кого да се пазя и поради тази причина, не излизам от дома си сама“, добавя тя.

„Искаме справедливост. Нека не минават с някакви си 5-10 години за опит за убийство, защото това е крайно несериозно! Този случай е скандален. За нас единствено полицията си свърши работата. Някъде се къса нишката и то не на едно място. Искаме да знаем кой и кои. Скандалът не е на местно, а на държавно ниво. Очаквам всички да се активизират. Поради това поставих срок една седмица, в която искаме реални действия“, подчерта приятелката на Дебора Михайлова.

Спокойно може да се иска между 20 и 30 години затвор за този, който нападна приятелката ми, добави тя.

„Категорично смятам, че ако не бяха медиите, институциите нямаше да ускорят своята работа. Видяхме какво се случи за един месец – едно голямо нищо”, заяви тя. Близката до семейството призова да не се съди за един мъж по външния му вид и да не се заклеймяват мъжете с татуировки.

Вълната на непримиримост срещу насилието заля десетки градове. На централните площади или пред съдебните палати в цялата страна хората изразиха подкрепа към семейството на момичето, несъгласие с правосъдната система в страната и чувството за безнаказаност към подобни постъпки.

Майката на пострадалото момиче Ивелина Михайлова снощи сподели, че 18-годишното момиче е травмирано и не иска да си спомня за това, което се е случило.

„Тя не казва нищо по случая, няма реакция, преглежда каналите и избягва всичко (б.а. което е свързано с преживяното от нея). Травмирана е, нормално е това“, добавя майката на Дебора.

„Искаме справедливост и присъда такава, каквато заслужава извършителят. Телесните повреди по нея трябва да са квалифицирани така, както е нужно“, каза още тя.

Бащата на Дебора Красимир Михайлов пък настоява садистът да получи няколко доживотни присъди.

#Стара Загора #мутри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници