Време за разхлада: Жена седна в един от най-новите фонтани в Пловдив

Време за разхлада: Жена седна в един от най-новите фонтани в Пловдив

Община Пловдив

A A+ A++ A

„Нека гражданите не влизат във фонтаните, за да остане водата в тях поне за седмица чиста!“ Това призовават от общинското предприятие „Градини и паркове“ в Пловдив.

Поводът за този апел са няколко случая от последните дни, когато служители на общинското предприятие лично са станали свидетели как някои пловдивчани посред бял ден се разхлаждат в най-новите шадравани, изградени при реконструкцията на площад „Житен пазар“.

"Всяка сутрин водата е с цвят на боза, защото вечер там си играят и много деца, които хвърлят пръст, пръчки и различни предмети. Макар поддръжката на обекта все още да не е предадена официално на „Градини и паркове“, за да се запази приветливият вид на градинката, се налага работници всеки ден да чистят съоръжението", посочват от предприятието.

При много от другите фонтани ситуацията е същата. Сходно е положението и с рекордните като брой над 60 градски чешми. "Хората искат да пият вода от тях в жегите, но все се намира някой, който нещо да счупи или открадне, констатират от предприятието. Като конкретен пример дават чешмата на площад „Никола Мушанов“ пред областната администрация, която тези дни е ремонтирана за десети път от началото на сезона", заявяват допълват от общинското предприятие.

#Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници