Внимание, шофьори: Ограничения на движението по АМ „Хемус“, ето кога

Внимание, шофьори: Ограничения на движението по АМ „Хемус“, ето кога

АПИ

A A+ A++ A

От 20 часа в сряда до 8 часа в четвъртък, ще бъде ограничено движението в посока Варна от пътен възел „Буховци“ до пътен възел „Белокопитово“ на АМ „Хемус“ /от км 310 до км 327/. Временната организация на трафика е за изпитвания на пътната настилка, заложени в техническия проект за изграждане на участъка. Това съобщават от агенция „Пътна инфраструктура“ АПИ.

16-километровата отсечка беше въведена в експлоатация на 17 октомври м. г. Целта на измерванията, които ще направи изпълнителят на проекта, е проверка на характеристиките на пътната настилка – равност, носимоспособност и др. По-голяма част от дейностите ще се извършват през нощта в работни дни, за да не се затруднява трафикът през деня и в почивните дни.

При изпълнение на измерванията движението ще се пренасочва по път I-4 Търговище – Шумен.

На 3 август, от 20 часа до 8 часа на 4 август, както и през нощта на 8 август, трафикът отново ще бъде спрян само в посока Варна в отсечката от пътен възел „Буховци“ до пътен възел „Белокопитово“ на АМ „Хемус“ и пренасочен по път I-4 Търговище – Шумен.

От 20 часа на 7 август до 8 часа на 8 август ще бъде спряно движението само в посока София и пренасочен по първокласния път I-4 Търговище – Шумен.
Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват стриктно поставената пътна сигнализация.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

От АПИ напомнят на водачите да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Шофирането под въздействие на емоции не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, допълват от АПИ.

#АМ „Хемус“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници