Яйца и пилешко - двойно по-скъпи, ако са родно производство
По-скъпо родно производство – яйца и пилешко месо, в сравнение с вносното. Това отчита държавния сайт за следене на цените на дребно.
За крайния потребител пилешкото филе от България е в пъти по-скъпо, стигайки до средна цена от около 14,89 лв. За сметка на месото внос от чужбина, което е на цена от 9,68 лв.
Разликата в цената и за цяло пиле е почти двойна. Ако вносното можем да го намерим в търговската мрежа на цена от 4,72 лв., то цяло пиле от България струва около 7,82 лв.
Драстично се разминаване има и при цената на яйцата. За един брой български яйца плащаме 0,47лв., докато тези внесени от трети страни са на цена от 0,20 лв.
Обичайно за този период на годината търговците отчитат скок в потреблението на яйца и пилешко месо.
Още по темата:
- » В САЩ вече продават лабораторно отгледано пилешко месо
- » Дончева: Заради Европа ГЕРБ къса живо месо - отказва се от Гешев
- » Рекордьори сме по поскъване на месото в ЕС
Коментирай
Най-четено от
Търговия
Последно от
Търговия