Арда Кърджали стана на 99 и се похвали: Залагаме на млади българи

Арда Кърджали стана на 99 и се похвали: Залагаме на млади българи
A A+ A++ A

Един от неизменните участници в Първа лига в последните години Арда (Кърджали) отбелязва своята 99-годишнина. По този повод от клуба излязоха със специално съобщение:

Днес ПФК "АРДА" 1924 празнува своята 99-годишнина. АРДА се превърна в неизменен участник в елита на българския футбол. Много отбори се съобразяват с АРДА, а гостуванията им на АРЕНА АРДА се превръщат за техен кошмар. Феновете са сред най-верните и не пропускат да подкрепят играчите на всеки един стадион в България. АРДА е отборът, който залага на млади български футболисти, което е пример за развитието на млади таланти.

ПФК АРДА е футболен клуб от град Кърджали. Основан е на 10 август 1924 г., като от 1945 до 1957 г. се казва МИНЬОР, след това си връща старото име АРДА. Дългогодишен участник в Б група. Шампион на Югоизточна Трета лига през 2018г., четвъртфиналист за Купата на България през 1960г.,второ място в Южна Б група през 1956г. През месец май 2021г. АРДА игра финал за Купата на България срещу ЦСКА. През сезoн 2020/2021г. завърши на 4-то място в класирането и спечелвайки баража срещу Черно море, доби правото на участие в УЕФА Лига на конференциите.

#Арда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници