Спрягат за смяна 10 шефове на ОД МВР-та

Спрягат за смяна 10 шефове на ОД МВР-та

iNews.bg/Марио Евстатиев

A A+ A++ A

10 са спряганите за смяна полицейски шефове, съобщиха запознати.

Според тях става дума за директорите на областните дирекции на полицията в Бургас, Варна, Добрич, Габрово, Ловеч, Плевен, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Търговище.

И докато едни говорят за чистка, полицаи коментират, че за разлика от други, министър Калин Стоянов е изчакал 2 месеца, за да види с кои директори може да работи и с кои не.

По-рано стана ясно, че областните директори са били извикани на среща в сградата на ул. "6-ти септември” тази сутрин. На нея им е предложено да освободят постовете си и да ги преназначат на други позиции.

Досега министърът не бе правил много промени. Той назначи директор на ГДБОП, но постът бе вакантен, тъй като преди да стане министър именно Стоянов бе антимафиот номер 1. Промяна имаше и в ръководството на СДВР след като Калоян Милтенов сам напусна. Така на стола застана Любомир Николов. Милтенов пък вече е зам. директор на Националната полиция на мястото на Борислав Муеров, който оглави Автомобилната администрация.

Стоянов обаче смени шефа на полицията в Кюстендил и поиска и получи оставката на Васил Костадинов, който оглавяваше полицията в Пловдив, напомня "24 часа".


#ОД МВР #МВР #смяна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници